Isplati se trud, rad i pokoja neprospavana noć - dodijeljene su stipendije učenicima i studentima

VIŠE IZ RUBRIKE

  U Maloj vijećnici dodijeljene su studentske i učeničke stipendije iza kojih se krije puno rada, truda i neprospavanih noći.

  -Konkurencija je, znate i sami kada ste se prijavljivali, bila dovoljno jaka, a bit ćete još ponosniji na sebe kada vam kažem da smo imali 123 prijave. Od njih samo 113 zadovoljavalo je uvijete, a ove se godine dodjeljuje ukupno 47 stipendija. Studentima se dodjeljuje 25 stipendija, a srednjoškolcima 22, naglasila je Pročelnica za društvene djelatnosti Draženka Sila.-Ljubenko.

  Kandidati su za dobivanje stipendije trebali zadovoljiti i pojedine kriterije poput, općeg uspjeha, rezultata na natjecanjima, deficitarnosti zanimanja, zdravstvenog i materijalnog statusa, te sudjelovanja roditelja u Domovinskom ratu.

  Zaključno s današnjim danom, trenutno se u Karlovcu nalazi 1 171 nezaposlenih, a kako bi se ta brojka još više smanjila Grad Karlovac raznim projektima stvara strategiju boljeg napretka i poticanja mladih na aktivnost.

  -Svi su naši programi i projekti tijekom 2019. godine nastojali promišljati Karlovac 2025., 2035. godine. Prema tome, Gradskoj upravi primarni je cilj, što se mladih tiče, da svoju egzistenciju ostvare u Karlovcu, naglasio je gradonačelnik Damir Mandić.

  Potičući mlade, gradonačelnik Mandić im je istaknuo još jedan vrijedan projekt.

  -Nakon Božića, 27. prosinca Grad Karlovac će potpisati ugovor o izgradnji drugog kolosijeka na relaciji Zagreb - Karlovac, što znači da će se do Zagreba moći doći malo brže. Taj kolosijek ne bi smio služiti da vi dolazite u Zagreb, već da iz Zagreba dolaze k nama, kazao je Mandić.

  Svoje dojmove s nama su podijelili studentica Prehrambenog inženjerstva u Zagrebu Ivana Miksera i student strojarstva na Veleučilištu u Karlovcu, Tomislav Kralj.

  -Jako mi je drago što sam dobila stipendiju. Svima nama to jako puno znači, pogotovo našim roditeljima koji nas svih ovih pet godina financiraju, kazala je Ivana Miksera.

  -Za mene stipendija znači da mi olakša moj studentski život, da olakša mojima doma te da me motivira za daljnje uspjehe u studiranju, rekao je Tomislav Kralj.

  Glavni cilj dodjele stipendija je poticaj mladih na rad i ostvarivanje svog zvanja u Karlovcu. (ma)

   

  foto: i.č.