Prvi Karlovački

Isključeni iz prometa zbog upravljanja vozilima pod utjecajem alkohola

Autor: Branko Obradović

06.09.2021

Crna kronika

U Draganiću uhvaćen recidivist u prometu

U protekla 24 sata na području Policijske uprave karlovačke evidentirana su dva kaznena djela i četiri prometne nesreće od kojih su dvije s lako ozlijeđenom osobom i dvije s materijalnom štetom. Policijska službenica za odnose s javnošću Katarina Nadia Požega izdvojila je sljedeće.

Jučer je na nadležni Općinski sud uz optužni prijedlog doveden 49-godišnjak, višestruki počinitelj prekršaja tzv. „recidivist“, kojeg su 4. rujna policijski službenici zaustavili u Draganiću i utvrdili da upravlja osobnim automobilom karlovačkih registarskih oznaka pod utjecajem alkohola od 2,25 g/kg. Nadležni sud izrekao mu je kaznu zatvora u trajanju od 15 dana i novčanu kaznu od 10.000 kuna.

Policijski službenici su jučer u Karlovcu utvrdili da osobnim automobilom zagrebačkih registarskih oznaka pod utjecajem alkohola od 1,90 g/kg upravlja 31-godišnjak dok je u Grabovcu, općina Rakovica, osobnim automobilom karlovačkih registarskih oznaka pod utjecajem alkohola od 2,44 g/kg upravljao 50-godišnjak. Vozači su isključeni iz prometa i do prestanka djelovanja opojnog sredstva smješteni u posebne prostorije policije te će biti sankcionirani sukladno odredbama Zakona o sigurnosti prometa na cestama.