Prvi Karlovački

Irena Božičević: “Bacit ću se više na koncertnu sezonu”

Autor: Branko Obradović

23.07.2019

Kultura

Nova ravnateljica zadovoljna je situacijom u Gradskom kazalištu Zorin dom

U Gradskom kazalištu Zorin dom održana je konferencija za novinare na kojoj se nova ravnateljica Irena Božičević osvrnula na prva tri tjedna vođenja Zorin doma.

-Prvog srpnja bio je moj prvi radni dan u Gradskom kazalištu Zorin dom, ušla sam u gužvu koja je bila zbog obilježavanja rođendana grada Karlovca. To je bilo prekrasno za vidjeti, pratiti ljude, to mi je jako dobro došlo, jer sam snimila kako funkcionira kazalište. Evo, već sam tri tjedna ovdje, snimam situaciju, povlačim konce, vjerojatno ću cjelovitu sliku imati za tri mjeseca, a tada će s radom krenuti studiji i početi će nova sezona. Bit će to dodatni napor, ali s ovim ljudima to neće biti problem. Srećko Šestan imao je jako dobru prošlu sezonu, a neke stvari je dogovorio i za novu sezonu. Na meni je da s jeseni uđem u kazališne krugove i upoznam ljude. To neće biti problem, jer imam podršku svih djelatnika, a posebno su tu Sanja Hrnjak i Peđa Gvozdić, koji su visoko pozicionirani u kazališnim krugovima, kazala je Irena Božičević.

Nova ravnateljica istaknula je da je došla u jednu uhodanu sredinu, a da će se ona više baciti na koncertnu sezonu, jer je to bliže njenoj struci.

-Svi me pitaju što ja još mogu napraviti nakon Srećka. Više ću se baciti na koncertnu sezonu, na suradnju s Glazbenom školom Karlovac i Koncertnom direkcijom. Probat ću da bude više programa za mlade, za odrasle i za djecu ima puno toga, ali moramo pojačati ponudu programa za mlade. Bila sam na otvorenju Splitskog ljeta i na promociji knjige i predstavljanju filma o Georgiju Paru i moram istaknuti da svi znaju tko je i što je Gradsko kazalište Zorin dom. Pokazalo se da u Karlovcu postoji interes za glazbeno scenska djela, za “Carmen” su ulaznice nestale za dvadeset minuta, pa ćemo pokušati ponuditi publici još takvih programa, rekla je nova ravnateljica.

Irena Božičević je kazala da će poraditi na projektima i pokušati ih aplicirati na fondove Europske unije, što samostalno, što u suradnji s partnerima. (b.o.)

Foto: Igor Čepurkovski

Autor: Branko Obradović