Prvi Karlovački

Ipak sjeli za volan, iako su bili pod utjecajem alkohola

Autor: Renata Benković

20.12.2020

Crna kronika

U vikend akciji policije, kontrolirano 306 vozača, a njih 12 isključeno je iz prometa zbog vožnje pod utjecajem alkohola

U protekla 24 sata na području Policijske uprave karlovačke evidentirano je jedno kazneno djelo i dva prekršaja narušavanja javnog reda i mira. Voditelj smjene u OKC-u Damir Danilović je od događaja izdvojio slučaj dvojice vozača koji su ipak sjeli za volan, iako su bili pod utjecajem alkohola.

Policijski službenici utvrdili su sinoć, 19. prosinca, da u gradskoj četvrti Luščić, osobnim automobilom karlovačkih registarskih oznaka pod utjecajem alkohola od 1,32 g/kg upravlja 32-godišnjak.Također sinoć u gradskoj četvrti  Banija, osobnim automobilom karlovačkih registarskih oznaka pod utjecajem alkohola od 1,52 g/kg upravljao je 31-godišnjak. Vozači su isključeni iz prometa i do prestanka djelovanja opojnog sredstva smješteni u posebnu prostoriju policije te će protiv njih biti podneseni optužni prijedlozi.

Kao i do sada, svaki vikend prometna policija provodi preventivno represivnu akciju „Nadzor vozača pod utjecajem alkohola ili droga“.

Tako je bilo i ovoga, a rezultat je sljedeći, kaže Danilović, u akciji je kontrolirano 306 vozača, a njih 12 isključeno je iz prometa zbog vožnje pod utjecajem alkohola. Najveća koncentracija alkohola izmjerena je kod 67-godišnjaka iz Bosiljeva u iznosu od 2,16 g/kg.