Interpretacijske šetnje u sklopu „Dana Zvijezde“

VIŠE IZ RUBRIKE

  U sklopu proslave "Dana Zvijezde" danas će se kroz cjelodnevni program održati četiri interpretacijske šetnje koje će voditi studentice i studenti Veleučilišta, te posebna interpretacijska šetnja inicijative građanki posvećena Adventu.

  -„Dan Zvijezde“ je zamišljen kao manifestacija na kojoj ćemo proslaviti rezultate projekta, no prvenstveno proslaviti postignuća studenata koji su sudjelovali u projektu koji je imao za cilj uvođenje inovativne metodologije društveno korisnog učenja i jačanja partnerstva između organizacija civilnog društva i Veleučilišta. Na tom tragu, kao i prošle godine organizacija je četiri tematske urbane šetnje koje interpretiraju odabrane elemente kulturne baštine i povijesti grada Karlovca, a koje su u odnosu na ranije zapravo tematski fokusirane i posežu u nešto nedavniju prošlost, u 19. i 20 stoljeće, istaknuo je voditelj projekta "Znanjem do Zvijezde“, Tomislav Augustinčić iz udruge KA-MATRIX.

  Dodao je i kako interpretacijom baštine u zajedničkim šetnjama žele doprinijeti ne samo podizanju svijesti o vrijednosti karlovačke baštine, već i aktivnom stvaranju zajednice.

  -U toj zajednici susreću se studenti koji studiraju u Karlovcu i građani koji u njemu žive, stručnjaci o baštini i laici, življena svakodnevica i bitne epizode iz prošlosti, grad kakav je bio i grad kakav je sada, poznato i nepoznato, kazao je između ostalog Augustinčić.

  Naglasio je i kako će interpretacijski plan koji je nastao u sklopu projekta bit će predstavljen u 13 satu u prostoru Studentskog centra.

  "Dan Zvijezde" i "Šetnje Zvijezdom" dio su projekta "Znanjem do Zvijezde – primjena društveno korisnog učenja na kulturnom nasljeđu zajednice", Udruge KA-MATRIX i partnera Veleučilišta u Karlovcu. Ukupna vrijednost projekta iznosi 763.224 kuna, a sufinancira ga Europska unija iz Europskog socijalnog fonda s 85 posto sredstava, dok preostali iznos sufinancira Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske. (sl)