Prvi Karlovački

Interkulturalna večer u Centru za mlade – na jelovniku ukrajinska tradicionalna kuhinja

Autor: Marta Marinović

02.06.2022

Kultura

Centar za mlade Grabrik redovito organizira različite Interkulturalne večeri u cilju promocije i upoznavanja drugih kultura. Jedna takva večer, odnosno večera održat će se u petak, 3. lipnja, s početkom u 18 sati na temu Ukrajinea, a koju će održati volonterka Europskih snaga solidarnosti, Anna iz Ukrajine.

Anna je došla volontirati u udrugu Carpe Diem prije tri tjedna, direktno iz Ukrajine i to kroz projekt Europskih snaga solidarnosti, koji je financiran od strane Europske komisije. Anna će u Karlovcu boraviti do kraja ove godine, a jedna od njezinih prvih aktivnosti je upravo predstavljanje Ukrajine i njezine kulture našoj zajednici. Također, cilj ove aktivnosti je povezati Annu sa našom zajednicom i predstaviti građanima i građankama Karlovca aktivnosti koje će provoditi u sklopu svog projekta.

Pozivamo sve zainteresirane da prisustvuju na Interkulturalnoj večeri ovaj petak u 18 sati  i pokažu našoj Anni podršku koja joj je, s obzirom na trenutnu situaciju, svakako potrebna, a Anna će im zauzvrat pokazati kako Ukrajina izgleda kroz njene oči i imat će priliku degustirati tradicionalnu Ukrajinsku kuhinju, dodaju iz Centra za mlade.