PU karlovačka

Inkriminirajući videozapisi za „odrasle“ - radi se o „phishing“ kampanji

VIŠE IZ RUBRIKE

NE nasjedate, ni u kojem slučaju NE uplaćujte novac

U zamjenu za „brisanje“ poruka i videozapisa, od korisnika traže uplatu na Bitcoin račun u iznosu od 950 eura

Jučer je u Policijskoj postaji Karlovac s ispostavom Vojnić zaprimljena prijava da je nepoznati počinitelj u razdoblju od 27. do 30. studenog, provalio u kuću na području općine Vojnić i ukrao agregat, bakreni kotao i drugo.  Materijalna šteta je veća od 1800 eura, izjavila je u današnjem javljanju za naš radio policijska službenica za odnose s javnošću Katarina Nadia Požega.

Isto tako još jednom je pozvala građane na oprez, zbog još jedne internetske prijevare.

-Policija je jučer tijekom dana zaprimila više dojava - obavijesti zabrinutih građana koji su na adrese elektroničke pošte zaprimili sumnjive poruke s različitih e-mail adresa u kojima ih nepoznata osoba obavještava kako je pristupila njihovom računalu i svim podacima koji se na njemu nalaze, uključuju i navodnim kontroverznim videozapisima za „odrasle“.

U zamjenu za „brisanje“ navedenih poruka i videozapisa, od korisnika traže uplatu na Bitcoin račun u iznosu od 950 eura.


Obavještavamo građane da se radi o „phishing“ kampanji. Svim građanima koji su zaprimili mail navedenog sadržaja savjetujemo - NE nasjedate na pokušaj prijevare već obrišite poruku i ni u kojem slučaju NE uplaćujte novac pošiljatelju,
savjetuje Nadia Požega.

Ukoliko ste ipak to učinili, odmah obavijestite policiju!

Još jednom savjetujemo da nikome ne dajete korisničke podatke i lozinke niti ih upisujete na sumnjivim internetskim stranicama. Ukoliko ste to ipak učinili, potrebno je odmah promijeniti lozinku koja se odnosi na određeni korisnički račun.

Više informacija o različitim oblicima internetskih prijevara te savjete kako se zaštiti, možete pronaći na internetskim stranicama policije i na YouTube kanalu MUP-a.