Prvi Karlovački

Inkasator uveo plaćanje računa bez naknade putem aplikacije KEKS Pay

Autor: Sunčica Laić

13.01.2022

Karlovac

U tvrtki Inkasator danas je predstavljena aplikacija KEKS Pay za plaćanje režija, nova usluga koja obuhvaća digitalno primanje računa, te plaćanje jednim potezom prsta bez naknade.

Nakon plasiranja nove digitalne, uslužne platforme „Moj Inkasator“, plasiramo nove kanale koji povećavaju kvalitetu naše usluge i kojima se nastojimo približiti digitalno pismenim potrošačima. Prednost KEKS Pay režija aplikacije je prije svega to što nema fizičke distribucije računa, znači svi potrošači koji dogovore, dobivat će račun u aplikaciji na mobitel ili tablet. Kada otvore račun, mogu ga platiti jednim potezom prsta i za to ne plaćaju apsolutno nikakvu naknadu bez obzira u kojoj poslovnoj banci imaju otvoren račun. Kada smo stavili sve troškove na papir, vidjeli smo da će korištenje aplikacije za nas biti manji trošak nego tradicionalni način dostave i naplate računa od strane potrošača. Ovo je odlična prilika i za sve naše građane koji su ili privremeno odsutni, ili su na privremenom radu u inozemstvu, na putovanjima, jer nema kašnjenja dostave računa, nema gubitka računa, nema problema s njihovim plaćanjem bez obzira u koje dijelu svijeta se nalazili. S druge strane potrošači će dobivati poruke podsjetnike odnosno obavijesti o prispijeću računa, o rokovima dospijeća naplate, ali isto tako i poruke podsjetnike ukoliko u danom trenutku postoji određeno dugovanje po osnovi izdanih računa, istaknula je između ostalog direktorica tvrtke Inkasator, Andreja Barberić.

Boris Blažević, product owner u Keks Pay timu Erste banke predstavljajući aplikaciju također je naglasio kako je za građane ključno što mogu primati svoje mjesečne račune direktno u aplikaciju na mobitel i ako žele i na e-mail.

-Korisnik može vidjeti povijest svih svojih plaćenih računa, kada ih je platio, kako ih je platio, može pronaći sve svoje transakcije unatrag 11 godina, a pripadajuće račune u PDF obliku može pronaći u ovom trenutku unatrag dvije godine, iako mislim da ćemo pohranjivanje računa u korist građana, da ih ne moraju držati po ladicama, povećati na još nekoliko godina, poručio je Blažević.

Rekao je i kako su tri godine na tržištu te kako s jučerašnjim danom imaju 235 tisuća korisnika u Hrvatskoj i u inozemstvu.