Prvi Karlovački

Informativno turističko promidžbeni panoi u Općini Barilović

Autor: Ksenija Begović

15.06.2022

Vijesti

Tijekom 2021. godine Općina Barilović pokrenula je projekt  postavljanja informativno-turističkih preglednih karti ili panoa. Info panoi građanima, putnicima namjernicima i turistima daju osnovne podatke i orijentaciju u prostoru i time će pomoći pri proputovanju, obilasku prirodnih ljepota, kulturno-povijesnih objekata, odgojno-obrazovnih ustanova kao i ustanova javne samouprave Općine Barilović i njenog prostora.

Namjera je da se u svakom mjesnom odboru postavi najmanje jedna info ploča, na mjestima gdje je fluktuacija stanovništva i prolaznika najveća. Izrada i realizacija projekta pripala je Društvu za ekologiju i vodne aktivnosti “Sedra” iz Barilovića. Početkom ove godine počela je i realizacija. Prve info ploče postavljene su na ulazu u Barilović, zatim u samom mjestu, na planinarskoj stazi Martinšćak, u Osnovnoj školi Barilović itd.

Dražen Peraković načelnik općine je među ostalim naglasio da općina Barilović nudi potencijal za razvoj turizma, pogotovo zbog nedirnute prirode i blizine prometnica kao što je cesta D-1, zatim ceste koja vodi od Karlovca prema Ogulinu i Senju, te niza prometnih spojnica između navedene dvije državne ceste koje u cijelosti prolaze preko općine Barilović i tako stavljaju općinu u povoljnu i dostupnu destinaciju. Postojeće mogućnosti, prirodni resursi, netaknuta priroda, niz spomenika kulture općine Barilović u svakom slučaju nude se putniku namjerniku pa onda i turistima, prolaznicima i svim dobronamjernim ljudima koji žele obilaziti, upoznavati, upražnjavati razonodu, istraživati, učiti. Turizam je bitna gospodarska grana u kojoj i općina Barilović nastoji participirati i ponuditi svoje zanimljivosti građanima. Jedan od iskoraka u tom smjeru je i razvoj sportsko rekreacijskog kampa u prostoru Donjeg Velemerića na rijeci Korani.

Ivica Trgovčić predsjednik Društva Sedra naglasio je da je to jedan od doprinosa Društva koje ima tradiciju djelovanja već 25 godina na planu očuvanja rijeke Korane i ukupne ekologije na prostoru općine Barilović, i time među ostalim može doprinijeti i u promociji barilovačkog kraja. Grafika i dizajn info panoa je djelo AB studija dizajna Barjaković.