Neformalno obrazovanje dobra je nadopuna formalnom

Info dan neformalnog obrazovanja u Centru za mlade

VIŠE IZ RUBRIKE

    Savjet mladih grada Karlovca i udruga Carpe Diem treću godinu za redom organiziraju Info dan neformalnog obrazovanja namijenjen mladima grada Karlovca. U Centru za mlade Grabrik danas se okupilo tridesetak srednjoškolaca, koji će kroz radionice učiti na drugačiji način od onog u školi.

    - Budući da neformalno obrazovanje ima posve drugačije metode rada, prije svega su to interaktivne vježbe, kroz koje se u stvar mlade potiče da razmišljaju, traže rješenja i samostalno donose odluke, rekla je Podrebarac.

    Iskustva dosadašnjih radionica pokazala su da mladi dobro prihvaćaju neformalne oblike obrazovanja, rekla je Podrebarac, kao da je neformalno obrazovanje dobra nadopuna formalnog, koje ponekad i nije najsretnije riješeno.

    - Kad se prvi put mladi susretnu s ovakvim metodama rada nakon toga se uključuju u različite programe koje organizira naša i druge udruge. Formalno obrazovanje se definitivno treba kombinirati s neformalnim obrazovanjem. Ipak formalno nam obrazovanje treba, trebamo imati diplome da bi lakše funkcionirali u životu, dodala je Podrebarac.