Prvi Karlovački

Igor Pamić: Zanima me samo prvo mjesto

Autor: Branko Obradović

12.10.2021

Sport

Predstavljen novi trener Nogometnog kluba "Karlovac 1919" Igor Pamić

U prostorijama Nogometnog kluba “Karlovac 1919” održana je danas konferencija za novinare na kojoj je predstavljen novi trener prve momčadi Igor Pamić. Pamić se vratio u klub nakon deset godina. Dosadašnji trener Sreten Ćuk napustio je klub prošli tjedan nakon poraza karlovačke momčadi u Zagrebu od “HAŠK-a”. Pamić je vodio momčad u subotu u utakmici sa “Zagorcem” iz Krapine. Novog trenera predstavio je predsjednik kluba Matija Furač.

-Htio bih se na početku zahvaliti bivšem treneru Sretenu Ćuku na jako dobroj suradnji koju smo imali u godinu dana. Preuzeo je ekipu u teškoj situaciji i izvukao je maksimum, uspio je konsolidirati momčad. Sporazumno smo se rastali, na gospodski način. Ambicije ostaju iste, zato smo i uzeli novog trenera, a to je sam vrh tablice. Htjeli smo uzeti iskusnog trenera i zato smo se odlučili za Igora Pamića, koji je bio spreman odmah preuzeti klub. Pamić je učinio puno u svojoj trenerskoj karijeri, četiri godine bio je kod nas. Mislim da je ovo dugoročni korak, predstavio je svoju viziju kluba i bio je spreman preuzeti odgovornost, kazao je Matija Furač.

Igor Pamić istaknuo je da se nada da će mu ova nova faza rada u klubu biti uspješna kao prošla.

-Pozdravljam sve one koji vole klub, a ima ih puno u ovom gradu, pozdravljam Gademze. Nadam se da će ova faza rada u klubu biti uspješna kao prošla. Moram se okrenuti onome što je bilo, moram se osvrnuti na moj odlazak. Žao mi je što smo se rastali na takav način. Bile su to divne četiri godine, gdje se ništa loše nije dogodilo, samo lijepo, da sam na taj način otišao. Malo smo bili nagli i ja i klub. Osjećam da moram to reći, žao mi je, gospodin Turković siguran sam da nije htio loše klubu, ali imao je loše suflere, to moram reći, jer ne bi bio ja da to ne kažem. Žao mi je da smo se tako razišli, ali evo opet smo se našli, pa sam uvjeren da ćemo funkcionirati na najbolji mogući način, rekao je Pamić.

Igor Pamić kazao je da momčad ima kvalitetu, ali da je isto tako deficitarna na nekim pozicijama.

-Kvalitete ima, deficitarni smo na nekim pozicijama, a na nekima imamo širinu, momčad je u teškom stanju. Ambicije kluba se znaju, moje ambicije se znaju, zanima me samo prvo mjesto, a najteže je biti prvi. To sam prenio igračima. Oni su odabrani da budu ti i da su kvaliteta za prvo mjesto. Nije im lako, promjena trenera, promjena načina komunikacije. Trenutno smo osmi, no to nam donosi mirnoću. Za pobjeđivati treba imati pobjednike, ovu ekipu treba naučiti pobjeđivati, istaknuo je Igor Pamić

Igor Pamić je istaknuo da će se tijekom tjedna probati što bolje pripremiti za utakmicu u subotu. “Karlovac 1919” gostuje u subotu, 16. listopada od 15 sati i 30 minuta u Velikoj Gorici u jedanaestom kolu kod momčadi “Lukavca”.