Savez udruga KAoperativa

Idući tjedan radionice sitotiska, keramike, pjevačke radionice, DJ glazbene edukacije...

VIŠE IZ RUBRIKE

Brojne radionice

Za svakog ponešto...

Iz Saveza udruga KAoperativa najavili su brojne radionice tijekom idućeg tjedna.

-Tjedan počinjemo s četvrtom i petom DJ glazbenom edukacijom u ponedjeljak 15. i utorak 16. svibnja na kojoj se upoznajemo sa DJingom i uporabi nove i stare tehnologije u DJ kulturi i glazbi. Voditelj Luka Sertić.

U srijedu 18. svibnja je na redu prva radionica Sitotiska koju vodi Matea Boban. Kroz radionice će se prolaziti u dva dijela. Prvi dio je uvodni gdje se govori o osnovama sitotiska, kako se priprema sito i kako prilagođavamo dizajn samoj tehnici te njezinim alternativnim metodama prilagođenim za kućne uvjete. U praktičnom dijelu biti će predstavljeno otiskivanje motiva na papir i tkaninu. Polaznici će imati priliku isprobati i otisnuti pripremljeni dizajn i naučiti koristiti sitotisak kako u umjetničkom izražavanju tako i u svrhu vlastite distribucije, izradu učeničkih, studentskih, DIY projekata. Radi ograničenog broja mjesta potrebno je prijaviti svoje sudjelovanje na e-mail kaop.koordinatorprostora@gmail.com

U subotu 20. svibnja u jutarnjim satima nastavljamo sa našom jako popularnom radionicom keramike Glineni svijet na kojoj su već do sada popunjena sva mjesta.

U popodnevnom subotnjem (20.05.) terminu u 17:00 sati će biti održana pjevačka radionica "Tvoj glas je tvoj instrument koju će voditi profesorica glazbene kulture Hana Hanas. Na radionici će se učiti osnove pjevanja, polaznici će također proći vježbe disanja, dikcije, pričanja i izgovaranje vokala. Na kraju će profesorica izvesti kratku vokalnu izvedbu uz primjenu spomenutih vježbi polaznika. Profesorica glazbene kulture Hana Hanas je diplomirala pjevanje na Muzičkoj akademiji u Zagrebu nakon osnovnoškolskog i srednjoškolskog muzičkog obrazovanja u Glazbenoj školi Josip Hatze u Splitu. Kao vanjski suradnik radi za zbor opere HNK u Splitu, a trenutno je zaposlena kao učiteljica glazbene kulture u osnovnoj školi. Također sve zainteresirani molimo prijavu na e-mail kaop.koordinatorprostora@gmail.com.

Sav program radionica se odvija uz potporu Zaklada Kultura Nova, Ministarstva kulture i medija Republike Hrvatske, Karlovačke Županije i Grada Karlovca, poručuju iz KAperative.