Prvi Karlovački

Idući tjedan besplatna kontrola tehničke ispravnosti vozila

Autor: Renata Benković

20.11.2020

Vijesti

Od 23. do 28. studenoga besplatna kontrola tehničke ispravnosti vozila

U svim stanicama za tehnički pregled vozila u Hrvatskoj, idući tjedan od ponedjeljka do subote,  bit će provedena preventivno-sigurnosna akcija „Dani tehničke ispravnosti vozila 2020“.
Stoga, MUP, HAK, Centar za vozila Hrvatske i stanice za  tehnički pregled vozila, pod pokroviteljstvom Nacionalnog programa za sigurnost cestovnog prometa, pozivaju sve zainteresirane vlasnike vozila da se u spomenutom razdoblju jave u Stanice gdje će im se omogućiti besplatna kontrola tehničke ispravnosti.

Iznimka su jedino vlasnici koji u razdoblju održavanja akcije svoje vozilo podvrgavaju redovnom tehničkom pregledu radi produljenja valjanosti prometne dozvole, odnosno registracije vozila.
Akcija je u potpunosti dobrovoljna i cilj joj je pružanje savjetodavne pomoći zbog uklanjanja eventualno utvrđenih nedostataka na vozilu.

Vozači za čije se vozilo utvrdi da su tehnički neispravna neće se sankcionirati nego će ih se, nakon spomenutog savjetovanja o načinu otklanjanja neispravnosti, uputiti da utvrđenu tehničku neispravnost otklone u ovlaštenom servisu.
Isto tako, cilj ovakve akcije je potaknuti što veći broj vozača na preventivnu kontrolu tehničke ispravnosti vlastitog vozila kako bi utvrđivanjem nedostataka otklonili mogućnost prometne nesreće uzrokovane tehničkom neispravnošću vozila.

U tom kontekstu, skrećemo pozornost svim vlasnicima vozila da je vozilo, uz vozača i cestu, važan čimbenik sigurnosti prometa na cestama, poručuju iz MUP-a.