Prvi Karlovački

I u HDZ-u se osvrnuli na rezultate izbora: “HDZ se i ovaj put pokazala kao čvrsta i vodeća snaga na političkom prostoru u Karlovačkoj županiji”

Autor: Sunčica Laić

31.05.2021

Politika

I u HDZ-u, čiji su svi kandidati pobijedili u drugom krugu osvrnuli su se danas na održane lokalne izbore.

Novi stari gradonačelnik Damir Mandić zahvalio je svima koji su jučer izašli na birališta, posebno onima koji su podržali njega i njegovu zamjenicu Ivanu Fočić. Ujedno je zahvalio i svim političkim dionicima, odnosno akterima koji su bili u ovoj kampanji za koju smatra da je odrađena fer i korektno.

-Ono što nas čeka, već ovaj tjedan će nadležne gradske službe izaći s informacijama o tome kada će gospođa Fočić preuzeti svoju funkciju i kada će biti konstituirajuća sjednica Gradskog vijeća.

Bez obzira što je bila kampanja, gradski sustav je zaista besprijekorno funkcionirao. Mi nastavljamo tamo, ne mogu čak reći ni gdje smo stali, jer nismo ni stali, krećemo u provedbu svih projekata koje smo započeli. Koristim ovu prigodu najaviti svim sugrađanima, vjerujem da ćemo već sljedeći tjedan predstaviti naše Zvjezdano ljeto od kojeg nismo odustali i to je onaj jedan dio koji nas na neki način nas vraća u normalu, izjavio je između ostalog Mandić.

Na izbore se osvrnula i županica, Martina Furdek Hajdin.

-Karlovačka županija zaslužuje biti ravnomjerno razvijena županija u kojoj će njezini stanovnici biti kvalitetno i dobro plaćeni za posao koji rade, u kojoj će imati uvjete formirati jedan kvalitetan dom i formirati mlade obitelji, u kojoj će njihova djeca odrastati u jednom sigurnom i kvalitetnom okruženju, s dječjim vrtićima, školama, isto tako i zdravstvenom uslugom s posebnom skrbi za treću životnu dob, a sve na temelju digniteta Domovinskog rata. Mi smo k tome cilju već krenuli prije četiri godine, iza nas su rezultati rada, iza nas su promjene koje su nastale i poboljšanje uvjeta života i rada. Mi imamo dovoljno znanja, motiva, volje i ljubavi prema domovini da upravo nastavimo raditi ovim tempom, pa čak i brže i jače. U tome svemu će nam naravno biti potrebna podrška i naših gradova i općina. Ovim putem čestitam svima onima koji su  u prvom ili drugom krugu osvojili mandate i vodit će svoje općine i gradove i pozivam ih na zajedničku suradnju kao što je to bilo i protekle četiri godine, da svi zajedno upravo ovaj prostor učinimo onim koji će biti poželjan za rad i život u srcu Hrvatske, u središtu naše domovine. Zahvaljujem svim biračima koji su izašli na izbore, posebno onima koji su nama ukazali povjerenje da možemo raditi ovaj posao i narednih četiri godine, protukandidatima na korektnoj i fer kampanji i borbi,  svojoj obitelji koja joj je bila potpora u ovim vremenima, te svim suradnicima u Županiji. Ispred nas je siguran rad u Županijskoj skupštini, mi smo osvojili 21 mandat, od 38 vijećnika i vjerujem da će četiri godine biti plodonosne i da povjerenje koje je nam je ukazano nećemo iznevjeriti, poručila je Furdek Hajdin.

Zadovoljstvo rezultatima iskazala je i saborska zastupnica i predsjednica Županijskog HDZ-a, Nada Murganić, te također čestitala svim njihovim kandidatima, svim građanima koji su izašli na izbore, posebno onima koji su im dali povjerenje.

-Imamo dobre kandidate i HDZ se i ovaj put pokazala kao čvrsta i vodeća snaga na političkom prostoru u Karlovačkoj županiji. Od srca zahvaljujem i svim predsjednicima svih gradskih i općinskih organizacija i temeljnih ogranaka stranke na radu i trudu koji su pokazali u kampanji zajedno s volonterima i simpatizerima, poručila je Murganić.