Prvi Karlovački

I sljedećih sedam dana – prohladno uz dosta magle

Autor: Renata Benković

13.10.2021

Mozaik

U četvrtak će biti povoljnije vrijeme. Većinom suho i djelomično sunčano, ali friško. Sredinom dana puhat će umjeren sjeveroistočni vjetar. Najniža jutarnja temperatura od 0 do 3 uz veliku vjerojatnost za maglu, a dnevna bi se trebala kretati oko 12 ili 13 Celzijevih stupnjeva.

Slično će biti i tijekom petka i subote. Čini se da prolazi potpuno suho uz izmjenu oblaka i sunca. Vjetar će posve oslabjeti pa se povećava mogućnost za jutarnju maglu koja se mjestimice može i dulje zadržati. Noći i jutra će biti hladni, temperatura se ponegdje može spustiti malo ispod nule pa je moguć i slab mraz. Danju bi uz sunčana razdoblja trebalo dogurati do 13 Celzijevih stupnjeva. U nizinskim mjestima s dugotrajnijom maglom ostat će hladnije.

Nedjeljna prognoza ukazuje na veliku vjerojatnost za maglu i niske oblake koji se u nizinama mjestimice mogu zadržati veći dio dana.

To su one situacije kad su Jadran i planinski krajevi vedri i sunčani, a mi u nizinama sunca imamo puno manje. Noću blizu nule, a dnevna temperatura u slučaju sunčanih razdoblja između 11 i 14°C.

Početkom sljedećeg tjedna slično, nastavit će se suho i svježe vrijeme. U ponedjeljak je još uvijek velika vjerojatnost za maglu.

Od utorka će postupno jačati južina pa će jugozapadni vjetar možda pridonijeti razbijanju magle i sunčanijim danima. Kad se to dogodi i temperatura zraka bi trebala biti u značajnijem porastu, javlja Kristijan Božarov.