Prvi Karlovački

I sljedećih sedam dana – kiša, vjetar i hladnoća

Autor: Renata Benković

06.10.2021

Mozaik

U četvrtak ćemo imati pravo jesensko vrijeme. Oblačno, kišovito, vjetrovito i hladnije. Mjestimice je moguća i obilnija kiša. Uz sjeverne vjetrove temperatura zraka će cijeli dan ostati između 9 i 13 Celzijevih stupnjeva.

I za petak je prognoza nepovoljna. Oblačno i hladno, povremeno s kišom. Količina će vjerojatno biti nešto manja nego u četvrtak, ali dan je mokar i tmuran. Puhat će umjeren i pojačan sjeveroistočni vjetar pa temperatura i dalje ostaje oko 10 Celzijevih stupnjeva.

Po trenutnim prognostičkim materijalima se čini da bi i tijekom subote dominiralo oblačno i hladno vrijeme. Mjestimice će biti kiše, a uz sjeverni vjetar temperatura zraka ostaje niska. Noću 7 do 9, a danju između 9 i 12 Celzijevih stupnjeva. Sunca će biti sasvim malo ili ništa, bit će to pravo jesensko vrijeme.

Ni u nedjelju nema nekog pomaka. Puno oblaka, mjestimice malo kiše, ali se može pokazati i koja zraka sunca. Puhat će umjeren sjeveroistočnjak, ostaje prohladno.

Za početak sljedećeg tjedna vijesti su malo bolje, ali daleko je to od onih lijepih dana koje smo imali donedavno.

U ponedjeljak i utorak izmjena oblaka i kraćih sunčanih razdoblja. Ujutro je moguća magla, a samo ponegdje može tijekom ta dva dana pasti malo kišice. Ostat će hladnije, osobito ujutro. Oko srijede se opet povećava mogućnost za nešto kiše, piše Kristijan Božarov.