Prvi Karlovački

I ove se jeseni pripremaju besplatni udžbenici za Ozljane

26.07.2019

Županija

Malene Ozljane i ove jeseni čekaju odlične školske novosti, pripremaju im se besplatni udžbenici, radne bilježnice i materijali za nastavu. Od ove godine, sukladno odluci Vlade, svi će učenici osnovnih škola dobiti besplatne udžbenike financirane iz državnog proračuna, a Ozalj će financirati radne bilježnice, likovni materijal i pribor za tehničku kulturu svim učenicima koji imaju prebivalište u gradu Ozlju.

S obzirom da je Grad Ozalj u prošloj školskoj godini kupio sve nove udžbenike i radne bilježnice za učenike Osnovne škole Slave Raškaj, te su ih roditelji učenika vratili, Ministarstvo će morati financirati samo dokup udžbenika koji će nedostajati za nove učenike. To bi značilo da će za učenika Osnovne škole Slave Raškaj svi udžbenici i potrebni materijali biti na školskim kupama prvog dana nastave. Za sve ostale učenike koji imaju prebivalište u Ozlju, a ne pohađaju školu Slave Raškaj, Grad Ozalj će također financirati nabavku i to visini od 100% od ukupnih kupljenih dopunskih nastavnih sredstava i to podnesenih zahtjeva prema Gradu Ozlju uz priložni račun za kupljeni materijal, istaknula je pročelnica Grada Ozlja Lidija Bošnjak.

Grad Ozalj đacima osnovnih škola priprema radni materijal u iznosi od 202 tisuće kuna, a srednjoškolcima u iznosu od 100 tisuća kuna.

Osim što fnanciramo nabavku udžbenika učenika osnovnih škola. Za učenike srednjih škola sa područja Ozlja u nastavnoj godini 2019./2020. Grad Ozalj nastavlja sufinancirati nabavku udžbenika i pripadajućih dopunskih nastavnih sredstava i to u obliku novčane naknade do maksimalno 500 kuna po učeniku. Također na temelju podnesenih zahtjeva prema Gradu Ozlju, a prema dostavljenom računu za te kupljne udžbenike za obvezne nastavne predmete za određeni razred. Molimo roditelje da čuvaju račune i da podnesu zahtjev Gradu Ozlju, koji se može podnijeti od 1. kolovoza do 30. rujna 2019. godine, kazala je pročelnica. (ma)