Grad Karlovac

I ove godine besplatni udžbenici i radne bilježnice za osnovnoškolce

VIŠE IZ RUBRIKE

  Za bezbrižan početak škole

  I ove godine s početkom nastave osnovnoškolce će dočekati besplatni udžbenici i radne bilježnice.

  Kako je podsjetila pročelnica Upravnog odjela za društvene djelatnosti, Draženka Sila Ljubenko, udžbenike sufinancira Ministarstvo znanosti i obrazovanja putem državnog proračuna, a u proračunu Grada Karlovca već su osigurana sredstva za nabavu radnih bilježnica i ostalog nastavnog materijala.

  A učenici koji dolaze iz obitelji slabijeg socijalnog stanja pored toga, dobit će besplatno i sav dodatni nastavni materijal koji im je potreban za nastavak školovanja.

  Sila Ljubenko je otkrila i kako će učenike osim udžbenika i radnih bilježnica, na školskim klupama dočekati i jedno posebno iznenađenje i to karlovačka „kulturna iskaznica“.

  -To je iskaznica kojom će učenici sa svojim roditeljima ili oni veći i sami moći odlaziti u naše ustanove i koristiti sve one benefite i popuste koje naše ustanove nude. To je jedan od oblika kako na najbolji način možemo odgajati našu publiku, naše mlade, da što više odlaze u ustanove Grada Karlovca jer i sami smo svjedoci da imamo zaista krasne ustanove koje nude sadržaje svaki dan, poručuje Sila Ljubenko.