I grad Duga Resa dobit će uskoro reciklažno dvorište

VIŠE IZ RUBRIKE

  Projekt izgradnje i opremanja reciklažnog dvorišta u Dugoj Resi predstavljen je danas u Demokratskom rasadniku.

  Voditeljica projekta Marija Kovačević rekla je kako je ukupna vrijednost investicije 2,4 milijuna kuna, od čega su 1,946 milijuna kuna sredstva iz kohezijskog fonda Europske unije.

  -Postupak javne nabave je završen i kao najpovoljniji ponuditelj izabrana je Niskogradnja d.o.o koja je u studenom prošle godine počela s izvođenjem radova. Vrijednost ugovorenih radova i opreme je 2,046 milijuna kuna. Radovi po ugovoru traju šest mjeseci, odnosno do svibnja ove godine, a s obzirom na povoljne vremenske prilike mogli bi biti gotovi i ranije, istaknula je Kovačević.

  Nadzor radova povjeren je tvrtki Conexo d.o.o., a koordinator zaštite na radu je Arhitehničar.

  Gradonačelnik Tomislav Boljar rekao je kako su građani  Duge Rese i do sada već pokazali visoku svijest kod odvajanja otpada.

   -Ovo je još jedan u nizu europskih projekata koje je Grad Duga Resa ostvario, znači novih dva milijuna kuna europskih novaca koji se ulažu na području grada Duge Rese, konkretno u reciklažno dvorište.

  Htio bih pohvaliti sve građane Duge Rese jer i bez reciklažnog dvorišta kroz odvajanje na zelenim otocima, odnosno dovoz u tvrtku Čistoća do sada se već 2.800 tona otpada smanjilo na nekih 2.150 tona. Znači da su i bez reciklažnog dvorišta građani Duge Rese do sada već pokazali visoku svijest kod odvajanja otpada, kako bi mješovitog otpada bilo čim manje i nadamo se da ćemo kroz reciklažno dvorište taj trend samo nastaviti, poručio je Boljar.

  Reciklažno dvorište bit će izgrađeno u centru Duge Rese kako bi građanima bilo što dostupnije.

  Dugoreški gradonačelnik podsjetio je kako je tvrtka Čistoća prošle godine nabavila novo vozilo za prikupljanje otpada u vrijednosti milijun kuna, te kako očekuju još dva natječaja.

  -Jedan natječaj trebao bi biti za mobilno reciklažno dvorište i na taj ćemo se sigurno prijaviti kako bi izdvojena naselja imala mogućnost već praktički na svom kućnom pragu odvajati otpad. Drugi je dugoočekivani natječaj za novo vozilo sa dvije komore kako bi se papir i plastika prikupljali u jednom odvozu i kako bi imali što manje troškova, naglasio je Boljar. (sl)

  Foto: (ič)