Vremenska prognoza

I dalje nema zime!

VIŠE IZ RUBRIKE

Stvoreno za boravak na otvorenom!

Oko utorka možda malo kiše, a onda u srijedu vjerojatno opet uglavnom suho, ali uz dosta oblaka i svježe

Četvrtak nam donosi izmjenu oblaka i sunčanih razdoblja. Čini se da bi bilo stupanj-dva toplije, i noću i danju pa bi se dnevna temperatura mogla popeti i do 14 stupnjeva. Imat ćemo laganu južinu koja bi se vjerojatno trebala nastaviti i tijekom petka. I taj dan bi trebao proći suho sa sunčanim razdobljima i moguće još stupanj-dva višom temperaturom zraka.

Tako da će u petak ujutro temperatura biti oko nule, a poslijepodne između 13 i 15 Celzijevih stupnjeva.

Malo više oblaka očekujemo tijekom vikenda. Pritom mjestimice možda padne i malo kiše, zasad se čini vjerojatnije u nedjelju nego subotu, ali treba još pratiti. Ako bude tako, onda je subota još uvijek povoljna za boravak i planove na otvorenom.

U svakom slučaju to izgleda kao jedna mala i bezazlena promjena vremena koja neće bitno narušiti ugodne dane. Jutarnja temperatura malo viša, a dnevna bez veće promjene, u nedjelju malo hladnije jer će zapuhati sjeverni vjetar. Nedjelja možda ipak bude više za odmor, osobito ako ujutro padne malo kišice.

U ponedjeljak se zadržava uglavnom suho vrijeme uz kombinaciju oblaka i kraćih sunčanih razdoblja. Čini se da temperatura zraka ni u sljedećem tjednu nema namjeru postati zimska, ostaje relativno blago vrijeme.

Oko utorka možda malo kiše, a onda u srijedu vjerojatno opet uglavnom suho, ali uz dosta oblaka i svježe.

Prognozu napisao: Kristijan Božarov