Prvi Karlovački

Humanitana akcija učenika karlovačkih osnovnih škola “Karlovac srcem za Petrinju”

Autor: Sunčica Laić

03.12.2021

Mozaik

Učenici i djelatnici karlovačkih osnovnih škola uključili su se u humanitarnu akciju u ovo blagdansko vrijeme te su tijekom proteklog tjedna prikupljali slatkiše za učenike i kolege osnovnih škola u Petrinji čije su škole i domovi stradali u potresu, a koji će im danas biti uručeni.

-Akciju smo nazvali „Srcem za Petrinju“, a radi se o prikupljanju slatkiša za učenike pet osnovnih škola u Petrinji. U akciju se uključila većina karlovačkih osnovnih škola i zahvaljujem ovom prilikom na velikom srcu koje su učenici i njihovi roditelji pokazali za stradale u potresu. Danas u Petrinju idemo s četiri kombija punih slatkiša, a osim što su djeca stavila slatkiše u kutije, stavila su i pisamca i napisala svoje brojeve mobitela pa se nadamo da će se iz ovog roditi i neko prijateljstvo u budućnosti, izjavila je uoči polaska Iva Katić, ravnateljica OŠ Dragojla Jarnević.

U realizaciji akcije pomogli su gradski Upravni odjel za društvene djelatnosti,  Gradsko kazalište Zorin dom i Karlovačka športska zajednica.

foto: D. Neskusil