Prigodne aktivnosti na Bundeku

HSU grada Karlovca je organizirala obilježavanje međunarodnog dana starijih osoba 1. listopada

VIŠE IZ RUBRIKE

Starije osobe imaju svoj dan!

Gradska organizacija HSU grada Karlovca je jučer organizirala obilježavanje međunarodnog dana starijih osoba u Zagrebu na Bundeku. 

Udruga Umirovljenička akademija uz suorganizaciju Hrvatske stranke umirovljenika, organizirao je jučer pod pokroviteljstvom Ministarstva rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike centralno obilježavanje međunarodnog dana starijih osoba.

Program je počeo u 10:00 sati i trajao je do 15 sati.  Umirovljenici su se uključili u športske aktivnosti (šah i viseću kuglanu). Zabavni program su obilježili koncerti: Karlovčanina Darka Domijana te Mire Ungara, Valtera Neugenbauera, umirovljeničkih zborova, bio je tu i nastup Maksimirskih lasti, a sve je to začinio  voditelj Zvonko Varošanec.

Zdravstveni sadržaji su bili mjerenje tlaka, šećera, kisika u krvi…  Edukativna je bila radionica za II mirovinski stup za i protiv, kao i pronalaženje partnera. Održana je i humanitarna prodaja slika slikarske kolonije. Za sve sudionike bila je osigurana je hrana i piće. Informaciju o ovom obilježavanju dao nam je predsjednik Gradske organizacije HSU grada Karlovca i predsjednik HSU Karlovačke županije Frane Kaleb.