Prvi Karlovački

HSP o traženju HŽ-a da se ukloni mural za Hrastova: Imaju većih problema od bavljenja muralima

Autor: Ksenija Begović

19.03.2022

Politika

O nedavnom potezu Hrvatskih željeznica gdje traže uklanjanje murala posvećenog Miši Hrastovu s njihovog objekta, odnosno podvožnjaka na Rakovcu oglasili su se i pravaši.

HSP najoštrije osuđuje ponovnu politizaciju „slučaja Hrastov“ od strane Hrvatskih željeznica Infrastruktura. HSP je svjestan kako još uvijek u Karlovcu i u hrvatskom društvu, postoje pojedinci i grupice kojim, ni nakon trideset godina od uspostave hrvatske samostalnosti, hrvatska Država nije pri srcu.
HSP i ovom prigodom ukazuje na devastiranost i zapuštenost željezničke infrastrukture na području Karlovačke županije, od neadekvatnih pružnih prijelaza, loše prometne signalizacije, zapuštenosti željezničkih kolodvora i popratnih zgrada (skladišta, vaktarne… itd) do drugih objekata, koji zbog nebrige i javašluka odgovornih, učestalo prijete građanima pogibelji i svakodnevno odnose ljudske živote, što se uostalom dogodilo i ovih dana.
HSP-u, izrazito domoljubnoj stranci, sa snažnom empatijom prema hrvatskim građanima, neshvatljivo je i neprihvatljivo uklanjanje bilo kojeg murala, koji slavi hrvatsko obrambeno oslobodilački rat (Domovinski rat), te ukazuje na pobjedu života nad tamom zla.
HSP je u potpunosti svjestan kako HŽ Infrastruktura ima puno prioritetnijih zadaća od bavljenja muralima, građana i građanskih udruga, što više ako se u njima ne ističu neprijateljski sadržaji spram Republike Hrvatske.
HSP se pita i propitkuje, otkud se, iznenada, kod HŽ Infrastrukture probudio interes za murale ?!!, stoji u priopćenju kojeg potpisuju povjerenik HSP KaŽu Marinko Marinović i predsjednik Podružnice HSP Karlovac, Marinko Radočaj.

Foto: HSP