HSP Karlovačke županije uputilo priopćenje javnosti u kojem osuđuje sve totalitarne režime

VIŠE IZ RUBRIKE

Hrvatska stranka prava Karlovačke županije danas je uputila priopćenje javnosti u kojemu osuđuje svaki oblik totalitarne vladavine, a ujedno se izjašnjava kako je neprihvatljivo negiranje uloge HOS-a u Domovinskom ratu. Priopćenje prenosimo u cjelosti:

-HSP Karlovačke županije osuđuje sve totalitarne i nedemokratske državne sustave, sukladno Europskoj rezoluciji 2819/2019 (RSP) kako u prošlosti tako i danas, držeći  ih odgovornim za ljudska stradanja i patnje, pa i Titovu SFRJ.

HSP Karlovačke županije poštiva i cijeni sve državne praznike i blagdane koje je ustanovio demokratski  izabrani Hrvatski sabor,  pa tako i one vezane za drugi svjetski rat, kao npr. Dan antifašističke borbe Hrvatske.

HSP kao izvorna državotvorna hrvatska stranka, koja od svog utemeljenja 1861. godine, zastupa stav: niti s Bečom, niti s Budimpeštom, niti s Beogradom, ne smatra niti drži,  one koji su na tlu Hrvatske ostvarivali jugoslavenske ciljeve i ideje, za hrvatske antifašiste, štoviše, drži  ih odgovornim za više stotina tisuća zatvorenih, prognanih i nedužno ubijenih Hrvata, tijekom drugog svjetskog rata  (npr. na području: Boričevca, Udbine, Rudopolja, Gudure itd....), tako i poraća ( Rakovica, Josipdol, Ogulin,Tomašnica, Belaj itd.) , pa sve do okončanja Domovinskog rata ( Saborsko, Cetingrad, Slunj, Pokupska dolina itd.).

Za HSP Karlovačke županije, neprihvatljivo je  omalovažavanje i negiranje  značaja i uloge HOS-a,  u Domovinskom ratu, od strane nekih pojedinaca,  pa i članova Hrvatskog generalskog zbora.

HSP Karlovačke županije za istinske Hrvatske antifašiste i domoljube drži samo one građane Hrvatske koji su svojim angažmanom  doprinijeli stvaranju samostalne Hrvatske države.