Prvi Karlovački

HS Produkt organizira poslovanje u skladu s odlukama Stožera Civilne zaštite RH

Autor: Branko Obradović

20.03.2020

Karlovac

Tvrtka HS Produkt donijela je više odluka kojima se provode propisane protuepidemijske mjere i stroge mjere socijalnog distanciranja

Broji građani ovih dana slali su upite Prvom karlovačkom s ciljem konkretne informacije hoće li i do kada radnici HS Produkta odlaziti na posao. Odgovor na upit smo dobili i prenosimo ga u cijelosti, a potpisuje ga direktor Željko Pavlin.

Trgovačko društvo HS Produkt d.o.o., Karlovac, Mirka Bogovića 7, za vrijeme trajanja pandemije koronavirusa organizira svoje poslovanje u skladu sa preporukama i odlukama Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske, pa tako i u skladu sa Odlukom o mjerama ograničavanja društvenih okupljanja, rada u trgovini, uslužnih djelatnosti i održavanja sportskih i kulturnih događanja od 19. ožujka 2020. godine.

Povrh navedenog, ovo trgovačko društvo donijelo je više odluka kojima se provode propisane protuepidemijske mjere i stroge mjere socijalnog distanciranja.

Donesena je izmedu ostaloga i odluka da se zabranjuje dolazak na radna mjesta radnicima koji imaju povišenu tjelesnu temperaturu i smetnje sa dišnim organima, a posebno suhi kašalj i kratki dah. Radnici sa opisanim simptomima obvezni su se javiti izabranom liječniku obiteljske medicine.

Spomenutim odlukama se između ostalog rad organizira na način da se radnici iznad 65 godina starosti, te radnicima koji pripadaju rizičnim skupinama i to osobama s kroničnim bolestima, teža srčana oboljenja, inzulin ovisni dijabetičari, radnici sa bolestima dišnih puteva poput astme, bronhitisa i teži plućni bolesnici, onkološki bolesnici, u dogovoru sa nadređenima i u skladu sa organizacijom posla organizira se raspored radnog vremena i rad od kuće, ili do daljnjega nemaju obavezu biti prisutni na svom radnom mjestu.

Također su otkazani su svi sastanci osim nužnih, koji se organiziraju u izdvojenim prostorijama koje se dezinficiraju više puta dnevno.

Ovo trgovačko društvo će i u budućnosti kontinuirano prilagođavati svoje poslovanje aktualnom epidemiološkom stanju u Republici Hrvatskoj i strogo poštivati preporuke i odluke Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske.