Obilježavanje blagdana Svih svetih i Dušnog dana

Hrvatskim braniteljima odana počast polaganjem vijenaca, paljenjem svijeća i svetom misom

VIŠE IZ RUBRIKE

Počast braniteljima

Na groblju Jamadol položeni vijenci i zapaljene svijeće te služena sveta misa u crkvi Presvetog Srca Isusova

Povodom obilježavanja blagdana Svih svetih i Dušnog dana danas su predstavnici Ministarstva hrvatskih branitelja, Ministarstva obrane Republike Hrvatske, Policijske uprave karlovačke, Karlovačke županije, Grada Karlovca te udruga proisteklih iz Domovinskog rata položili vijenac i zapalili svijeće pred središnjim križem groblja Jamadol u Karlovcu. Molitvu su predvodili vojni kapelan don Ivan Blaževac i policijski kapelan velečasni Andrija Markač. Županica Martina Furdek Hajdin istaknula je da je odana počast poginulim, nestalim i preminulim hrvatskim braniteljima.

-Danas smo položili vijenac i zapalili svijeće za sve branitelje koji su darovali svoj život u Domovinskom ratu, za sve nestale, ali i preminule nakon Domovinskog rata. Međutim, uoči Dušnog dana i Svih svetih sjećamo se i svojih najbližih u obitelji, koji su nas napustili , koji više nisu s nama i želim da zaista izdvojimo vrijeme i za one koji su s nama, ali da pohodimo mjesta gdje počivaju preminuli i da sjećanje na njih ostane za zauvijek, kazala je županica Martina Furdek Hajdin.

Nakon polaganja vijenaca i paljenja svijeća, u crkvi Presvetog Srca Isusova u Karlovcu služena je sveta misa zadušnica za sve poginule, umrle i nestale hrvatske branitelje. Komemoraciji na groblju Jamadol i svetoj misi prisustvovale su saborske zastupnice Nada Murganić i Marija Jelkovac.