"TOVA - najbolja ruka, najlošiji lakat", film redatelja Damira Jelića

Hrvatski dokumentarac o velikom Antunu Tovi Stipančiću bit će prikazan u Muzeju svjetskog stolnog tenisa u Shangaju

VIŠE IZ RUBRIKE

Film o tovi

Lansirana je engleska verzija pjesme "Bijela loptica" (engl. prijevod "Little white ball")

Nakon što je proljetos predstavljen videospot pjesme "Bijela loptica", vodeće glazbene teme filma, te službeni trailer prvoga dokumentarca o velikom hrvatskom stolnotenisaču Antunu Tovi Stipančiću: "TOVA - najbolja ruka, najlošiji lakat", a u međuvremenu je film pretpremijerno prikazan u Tovinoj rodnoj Dugoj Resi za uži krug suradnika, pokrovitelja, sponzora i prijatelja, danas su iz produkcije filma stigle nove sjajne vijesti.

Naime, lansirana je engleska verzija pjesme "Bijela loptica" (engl. prijevod "Little white ball") za koju je zaslužan naš poznati glazbenik i kantautor, Boris Dugi-Novački Zamba koji je originalne hrvatske stihove iz pera Damira Jelića znalački prepjevao i vješto obradio za englesko govorno područje.

Novu englesku inačicu pjesme možete poslušati klikom na poveznicu: https://www.youtube.com/watch?v=EYCLx8PFFps

Druga izvrsna vijest međunarodnog je karaktera i od globalnog značaja, a glasi: "TOVA – najbolja ruka, najlošiji lakat", film tedatelja Damira Jelića, prvi dokumentarac o velikom  stolnoteniskom svjetskom šampionu Antunu Tovi Stipančiću, bit će prikazan u Muzeju svjetskog stolnog tenisa u Shangaju.

Naime, Međunarodna stolnoteniska federacija, jedinstveno upravno tijelo pet kontinentalnih federacija te čak 227 nacionalnih stolnoteniskih organizacija, za javnost je otvorila Svjetski muzej stolnog tenisa u najvećem gradu na svijetu, Shangaju, a isti je i jedini službeni muzej stolnog tenisa sa stalnom i trajnom postavom na svijetu.

Ususret jubileju obilježavanja 100.-te godišnjice Svjetske stolnoteniske federacije te prvog Svjetskog stolnoteniskog prvenstva održanog u Londonu, u Svjetskom će se muzeju stolnoga tenisa uskoro trajno prikazivati i hrvatski dokumentarac o Antunu Tovi Stipančiću, velikom Dugorešaninu i svjetskom prvaku u stolnom tenisu, koji je za života bio višestruki državni prvak, triput europski prvak, vicešampion svijeta te svjetski stolnoteniski prvak.

Na pitanje kada možemo očekivati službenu nacionalnu premijeru filma TOVA u našoj zemlji, iz produkcije su odgovorili:

-Iskreno, navijamo da film "TOVA – najbolja ruka, najlošiji lakat" doživi službenu premijeru pod nebom Pulske Arene, u sklopu Pulskog filmskog festivala. Ipak je ovdje riječ o nečem preznačajnom i preznakovitom za opću hrvatsku kulturu i vrhunski sport u Hrvata. Riječ je o prvom dokumentarcu ikad snimljenom o velikom Antunu Tovi Stipančiću, a Pula je naš najstariji filmski festival i jedan je od najstarijih u Europi. Logično bi bilo da se TOVA premijerno prikaže u Puli, a pogotovo jer je i veliki dio našeg produkcijskog tima iz tog grada, na čelu s producentom filma Petrom Ćurićem, lokalni dečko koji je rođen i odrastao u Puli, poručili su iz produkcije.

Inače, na filmu sudjeluju svjedoci Tovina vremena, te veći broj poznatih sportskih djelatnika, a među njima i višestruki svjetski prvak Istvan Jonyer. Film prati Tovin životni put od rođenja u Dugoj Resi, do preranoga odlaska. Osmorica suvremenika govore o najtalentiranijoj ljevici svjetskog stolnog tenisa svih vremena i čovjeku koji je osvojio 27 europskih i svjetskih medalja.