Europsko veslačko juniorsko prvenstvo održano u Francuskoj

Hrvatski četverac na pariće, u kojem je veslao član "Korane" Luka Hajdin, osmi u Europi

VIŠE IZ RUBRIKE

Veslanje

Četverac na pariće Hrvatske drugi u B finalu u konkurenciji trinaest posada

Veslački četverac na pariće za juniore A Hrvatskog veslačkog saveza, u čijoj posadi vesla i član Veslačkog kluba "Korana" Luka Hajdin, završio je nastup na Europskom juniorskom prvenstvu na drugom mjestu u B finalu, odnosno osmi je u Europi. Ove godine je muški četverac na pariće imao 13 prijava. U posadi četverca veslali su:  David Medica (Istra, Pula), Luka Hajdin (Korana, Karlovac), Bartol Medić (Krka, Šibenik), Nikola Kontrec (Mladost, Zagreb).

- Dovoljno je kazati da su za sekundu imali slabiji rezultat od pobjednika u toj utrci, posade francuskih veslača. Za mene je ovo rezultat iznad svih očekivanja. Konačno, ista ta posada četverca nedavno je nastupila u Münchenu na Munich International Junior Regatta gdje su zauzeli 3. mjesto u B finalu. Dakle, u Francuskoj su polučili još bolji rezultat. Nije nebitno naglasiti i da ovo prvenstvo često pokreće sportaševu veslačku karijeru, kazao je trener "Korane" Zlatko Katušin.

Ovogodišnje Europski prvenstvo održano je u gradu Brive la Gaillarde u Francuskoj od 19. do 21. svibnja. U svim veslačkim disciplinama nastupilo je 26 europskih saveza članica. Inače, Europsko juniorsko prvenstvo uvedeno je 2011. godine, a od tada su hrvatski veslači osvojili ukupno 12 medalja od čega 3 zlatne i 9 brončanih medalja.