Prvi Karlovački

Hrvatske vode otkupljuju nekretnine na trasi budućeg nasipa od Selca do Rečice

04.09.2019

Karlovac

Otkupom nekretnina i rješavanjem imovinsko-pravnih odnosa steći će se uvjeti za početak gradnje ovog važnog vodozaštitnog objekta

Za potrebe rješavanja imovinsko – pravnih odnosa u svrhu gradnje lijevo obalnog nasipa Kupe od Selca do Rečice Hrvatske vode su ponudile vlasnicima i suvlasnicima isplatu tržišne naknade, po procjenama tržišne vrijednosti nekretnina sudskih vještaka za različita područja, od graditeljstva do poljoprivrednog zemljišta.
Hrvatske vode pozivaju vlasnike i suvlasnike nekretnina koje se nalaze u zoni obuhvata da se po primitku elaborata procjene od strane Ureda državne uprave u Karlovcu jave radi sporazumnog rješavanja imovinsko pravnih odnosa, odnosno sklapanja kupoprodajnih ugovora. Tako su tijekom 29. i 30. kolovoza djelatnici Hrvatskih voda u prostoru DVD-a Donje Mekušje, Mjesni odbor Pokupska Dolina, otvorile izmješteni ured u kojem su informirali građane o mogućnostima otkupa njihovih nekretnina. Ova praksa izmještanja ureda nastavlja se jednom mjesečno, već prema dostavljenim elaboratima i prikupljenim zahtjevima, za sada, također u Donjem Mekušju.

Ponudu su Hrvatske vode objavile na svojoj web stranici:

https://www.voda.hr/hr/novosti/oglas-31
i otvorena je 8 dana.
Zainteresirani vlasnici/suvlasnici mogu se radi sporazumnog sklapanja kupoprodajnog ugovora javiti na broj telefona 01 6307-562, Hrvatske vode, Ulica grada Vukovara 220, 10 000 Zagreb, odnosno na mail adresu sasa.sokac@voda.hr, iva.saravanja@voda.hr i natasarahela.borovcek@voda.hr.

Otkupom nekretnina i rješavanjem imovinsko-pravnih odnosa steči će se uvjeti za početak gradnje ovog važnog vodozaštitnog objekta kao važnog segmenta ukupnog projekta obrane od poplava grada Karlovca.