Poziv na radionicu i eko akciju

Hrvatske šume i udruga Ranger u borbi za čistu prirodu Hrvatske

VIŠE IZ RUBRIKE

želimo čiste šume

Radionica o gospodarenju i zaštiti karlovačkih šuma i problemu odlaganja otpada u prirodu

Prepoznavši zajednički cilj i nakon provedenih akcija na terenu Hrvatske šume, UŠP Karlovac i udruga Ranger - Čuvari prirode Karlovac organiziraju danas tematsku radionicu i panel raspravu. Voditelj Uprave šuma podružnice Karlovac Marin Svetić moderirati će radionicu i panel-raspravu.

Hrvatske šume će kroz izlaganja šumarskih stručnjaka Uprave šuma podružnice Karlovac Olivera Vlainića, rukovoditelja plansko-analitičkog odjela, Dorice Matešić, rukovoditeljice odjela za ekologiju, Željka Šimunovića, upravitelja šumarije Karlovac i Tomislava Katića, rukovoditelja odjela za uređivanje šuma, prezentirati način gospodarenja hrvatskim šumama i nošenje sa problemima koje donosi antropogenizacija i posljedične klimatske promjene.

Hrvoje Jurković i Mario Trbušćić iz Udruge Ranger-čuvari prirode prezentirati će rad udruge i projekt Ranger4forest pokrenut zbog rješavanja problema s otpadom u prirodu, na konkretan način - čišćenjem deponija i edukacijom građana.

Boljim razumijevanjem dionika u sektoru zaštite šuma, razmjenom informacija i zajedničkim planiranjem, te udruženim snagama šumarskih stručnjaka i volontera napraviti će se veliki iskorak za čistu prirodu Hrvatske.

Radionica će se održati u 13:00 h u prostorima Uprave šuma podružnice Karlovac, Put Davorina Trstenjaka 1 i direktan prijenos online putem FB kanala Ranger - Čuvari prirode Karlovac.

Zajednička akcija uslijediti će već ovu subotu, 26.11. na području Popović brda gdje će se čistiti šuma od otpada. Na ekološku akciju se pozivaju svi građani koji žele doprinijeti našem zdravijem okolišu.