Hostel Karlovac u Selcu

Hostel Karlovac zapažen na turističkom sajmu u Budimpešti

VIŠE IZ RUBRIKE

Predstavljanje na sajmu u Budimpešti

Hostel Karlovac predstavlja se na turističkom sajmu u Budimpešti

Tek što je turistička posezona netom završila najviše zahvaljujući gotovo idealnim vremenskim uvjetima zaposlenici popularnog karlovačkog hostela u Selcu vrlo su aktivni. Naime, koliko god je sama sezona operativno zahtjevna za odraditi tek sada voditeljicu Turističke agencije u Hostelu Karlovac Margitu Hreljac i njenu kolegicu Petru Kučan Valković očekuje najveći posao.

-Zadovoljni smo sa rezultatima sezone iza nas u kojom smo ipak ukupno gledajući ostvarili osam posto manje noćenja i isto toliko dolazaka. Ipak vjerujemo da će se taj rezultat još popraviti do kraja kalendarske godine, jer već slijedeći tjedan svoj dolazak najavili su tenisači iz Karlovca, Ogulina, ali i Zagreba. Uz njih još neke udruge i klubovi željeli bi do kraja godine biti naši gosti, rekla je Petra Kučan Valković.

Dolaskom Margite Hreljac na mjesto voditeljice Turističke agencije hostel se slobodno se može reći preporodio. Ona je istaknula da su sajmovi odlična prilika za promociju, pa tako i ovaj u Budimpešti.

-Iako možemo ustvrditi da Hostel Karlovac godinama ima svoje stalne goste ovakvi sajmovi uvijek su sjajna prilika za dodatno predstavljanje novim možebitnim grupama i pojedinačnim gostima, kojih je sve više u posljednje vrijeme. I ono što bi voljela naglasiti naši gosti sada su se već navikli i itekako se vesele i prepoznaju značajna ulaganja koja smo imali u posljednjih pet godina, a koja su podigla razinu kvalitete smještaja i prehrane. Nastojat ćemo ih i slijedeće godine ugodno iznenaditi, kazala je Margita Hreljac.

A iznenađenja će sigurno biti kao i investicija, istaknuo je direktor Hostela Karlovac u Selcu Dario Smojver.

-Naime, već slijedećeg tjedna kreće postavljanje solarne mini elektrane koja će donijeti ne samo znatne financijske uštede već se i idealno uklopiti u projekt zelenog i samoodrživog hostela. Uz to u planu je zamjena preostale vanjske stolarije stare više desetljeća čime će cijeli objekt biti obnovljen. Nakon toga krećemo sa obnovom fasade i unutarnje stolarije. Naravno predana je projektna dokumentacija glede izgradnje sportske dvorane. Uz sve to zahvaljujući kolegici Margiti Hreljac Hostel Karlovac će možda po prvi put u svojoj povijesti imati priliku da upiše značajan broj gostiju tijekom siječnja, veljače i ožujka kad su rasprodane sve pojedinačne sobe. Imamo još neke ideje, ali neka ostanu za sada neotkrivene. Zadali smo si ozbiljne ciljeve, uložili ogromnu količinu rada i energije, naravno i znatna financijska sredstva, te vjerujemo i iskreno se nadamo da ćemo uspjeti ostvariti većinu zamišljenog unatoč velikom problemu sa sezonskom radnom snagom. Često se u turizmu zna reći koliko uložiš toliko ti se i vrati. Ako je tako vjerujemo da će naši gosti, a prije svega Karlovčanke i Karlovčani i slijedećih sezona biti itekako zadovoljni, završio je Smojver napomenuvši da su dosadašnja ulaganja premašila pet milijuna kuna.