U Hostelu Karlovac sezona još traje

Hostel Karlovac uspješno se predstavio na sajmu u Budimpešti

VIŠE IZ RUBRIKE

Uspješna sezona

Hostel Karlovac u Selcu imao prezentaciju u Mađarskoj

Nakon uspješnog nastupa na turističkom međunarodnom sajmu u Pragu vrijedni zaposlenici Hostela Karlovac u Selcu nastavljaju s novim predstavljanjima i akvizicijama na stranim tržištima. Ovoga puta nastupili sa na sajmu u Budimpešti koji je organizirala Hrvatska turistička zajednica.

- Ovo je već drugi put da se predstavljamo na ovom sajmu. Dobro smo se pripremili i  mislimo da smo privikli potrebitu pozornost potencijalnih novih grupa i pojedinaca. Držim da smo svake godine sve kvalitetniji glede smještaja i ponude i da uistinu imamo što za ponuditi našim gostima, smatra Petra Valković Kučan, prodajna predstavnica Hostela.

Iako je ovaj sajam po posjećenosti bio nešto manji nego onaj u Pragu uspostavljeni su mnogi novi kontakti. Uz to djelatnici Hostela Karlovac posjetili su i 7. okrug i vrijednu Katicu Benscek koja je također potvrdila veliki interes mađarskih škola za dolazak na ljetovanje upravo u Selce. Osim toga već je tradicionalno potvrđena uspješna suradnja između Erzebet okruga i grada Karlovca.

- Za nas kao Hostel Karlovac izuzetno je važno da već sada pokušamo popuniti ne samo kapacitete za slijedeću već i onu 2024. godinu. Prema svim trenutnim pokazateljima i istraživanjima slijedeća sezona ponovno će zbog različitih spleta okolnosti po svemu sudeći biti vrlo izazovna. Iz tog razloga mi smo odlučili više se orijentirati na germanska područja, te Mađarsku, Češku  i Slovačku. Naravno sve to nakon što ugostimo vrtićku djecu, školarce, sportaše i umirovljenike iz Karlovca i Karlovačke županije. Ovakva iskustva i sklopljena poznanstva stoga su za nas od posebnog značaja, rekla je voditeljica turističke agencije u Hostelu Karlovac Margita Hreljac.

Nakon sezone koja u Selcu još uvijek traje zadovoljan je i direktor Dario Smojver.

-Mnogi su mišljenja da završetkom ljeta prestaju sve aktivnosti na moru. U našem slučaju mi smo uspjeli u posljednjih pet godina znatno promijeniti to mišljenje. Naime, Hostel Karlovac otvoren je kroz cijelu godinu i u ovoj sezoni polučio je ne samo sjajne turističke već i financijske rezultate. Tako i ovaj vikend očekujemo jednu grupu od tridesetak gostiju, a velike su šanse da ćemo po prvi puta imati i doček Nove godine. Za sve zaposlenike sezona je bilo naglašeno duga i naporna, ali svjesno smo činjenice da nas zapravo najveći posao očekuje upravo sada. Dosta je sve to naporno, ali iskreno se nadamo da ćemo naše goste vrlo brzo ponovno ugodno iznenaditi novitetima u Selcu kako glede sadržaja tako i glede kvalitete smještaja. Jednom riječju u turizmu nema slobodnog dana. jedino tako može se uspjeti, kazao je Smojver.