Reprezentacija Hrvatskog veslačkog saveza

Hodak, Ravnjak i Jakšić te trener Katušin po odluci izbornika nastupit će na Bledu

VIŠE IZ RUBRIKE

Veslanje

Bledska regata od petka do nedjelje

Odlukom izbornika Hrvatske veslačke reprezentacije Darka Mikšića na 68. međunarodnoj veslačkoj regati na Bledu od petka do nedjelje u sastavu reprezentacije Hrvatskog veslačkog saveza nastupit će Ema Hodak, Šime Ravnjak i Josip Jakšić iz Veslačkog kluba "Korana". Veslačica Ema Hodak sudjelovat će u disciplinama skif za juniorke B i u četvercu za juniorke B, dok će Šime Ravnjak nastupiti u dvojcu na pariće za juniore B i četvercu na pariće za juniore B. Josip Jakšić nastupit će u skifu za juniore.

-Na Bledskoj regati nastupit će veslači s Jumbo regate s kojima se planira nastup na Balkanijadi u Turskoj. S obzirom na postignute rezultate na regati u Münchenu očekujem da juniori B osvoje neku od medalja, pritom mislim na Emu i Šimu. Luka Hajdin je također dobio poziv izbornika ali, nažalost, zbog bolesti neće otputovati, kazao je trener Zlatko Katušin koji po odluci HVS-a na Bled odlazi kao njihov trener.

Hodak će u četvercu veslati s Dunjom Vizneg (Iktus), Dorom Turčinov (Jadran, Zadar) i Frankom Boc (Zagreb), a Ravnjak u četvercu s Gabrijelom Madunićem (Zagreb), Lukom Sabeljom i Markom Sredićem (oba Croatia). Od klupskih posada na Bled o klupskom trošku, idu još i Leon Opačić u disciplini skif za juniore B i Mauro Bauer u skifu za lake seniore.