Prvi Karlovački

HDZ-ova kandidatkinja za gradonačelnicu Duge Rese je Jadranka Golubić, a kandidat za zamjenika Josip Vlašić

Autor: Sunčica Laić

08.03.2021

Izbori

U ovu izbornu utrku nismo krenuli nespremni, naprotiv pripremali smo se vrlo ozbiljno i odgovorno i znam da ćemo uspjeti, poručila je Golubić

Kandidatkinja HDZ-a za gradonačelnicu Duge Rese je Jadranka Golubić, a kandidat za zamjenika gradonačelnice je Josip Vlašić.

-Jadranka Golubić dugogodišnja je članica HDZ-a. U svom političkom prije svega i u društvenom i profesionalnom radu dokazala je i pokazala one vrijednosti koje će sigurno na ovim izborima građani Duge Rese prepoznati i dati joj povjerenje da sljedeće četiri godine vodi i predstavlja Grad Dugu Resu, kao i naš mladi kolega Josip Vlašić kao zamjenik gradonačelnice, istaknula je Nada Murganić, predsjednica Županijskog HDZ-a naglasivši kako kandidati osim dugoreškog gradskog odbora HDZ-a imaju podršku i čitavog Županijskog odbora stranke.

Županica Karlovačke županije i kandidatkinja HDZ-a za županicu na predstojećim lokalnim izborima, Martina Furdek Hajdin rekla je kako Duga Resa zaslužuje biti gospodarski snažan grad sa uvjetima života po mjeri čovjeka.

-Vaša gornja škola, donja škola, Srednja škola Duga Resa, Dom zdravlja, Specijalna bolnica, dozvole za gradnju, ŽUC-ove ceste, sve to je Karlovačka županija u Dugoj resi. Međutim, da bi Duga Resa bila i bolja i ljepša potrebni su joj i nacionalni projekti, potrebna je cesta koja će spojiti Lišnicu sa čvorom Novigrad, mrežnicu je potrebno izmuljiti, očistiti i zaštititi, državnu imovinu urediti i useliti. I upravo pod tim temama posljednje četiri godine vrlo često sam surađivala i susretala se i sa gospođom Golubić i gospodinom Vlašićem. Jadranka Golubić djelatnica je Specijalne bolnice za produženo liječenje i vrlo je angažirano radila u timu za njezinu energetsku obnovu koja je nedavno dovršena, vrijedna više od 10 milijuna kuna. I sada se intenzivno radi na jednom novom projektu u čiju realizaciju se duboko nadam, a koji će omogućiti snažan razvoj ove ustanove. I Jadranka i Josip mogu, žele i znaju što je dobro za građane Duge Rese, a mi im na putu do toga dajemo bezrezervnu podršku. Građani Duge rese zaslužuju imati kvalitetno školovanje, kvalitetnu i dostupnu zdravstvenu skrb, dom i radno mjesto koje je sigurno, stabilno i dobro plaćeno, i tek to je garancija opstanka, poručila je Furdek Hajdin.

Kandidat za zamjenika gradonačelnice, 28-godišnji Josip Vlašić od rođenja živi u Dugoj Resi, oženjen je i otac dvogodišnjeg sina. Član je HDZ-a 12 godina, a obnašao je dužnost predsjednika Mladeži HDZ-a Duge Rese i bio član Gradskog odbora stranke za poljoprivredu. Po struci je inženjer strojarstva, radi na poziciji tehničkog rukovoditelja i kroz svoj rad je prošao razna usavršavanja vezana uz gospodarstvo i poduzetništvo. U slobodno vrijeme radi na obiteljskom OPG-u koji se uspješno razvija i širi poslovanje.

Rekao je kako mu je čast što ga je GO HDZ-a izabrao za kandidata za zamjenika gradonačelnice i ovim putem zahvalio na podršci.

 

Smatram da svojim znanjem modu pridonijeti razvoju gospodarstva i poljoprivrede u Dugoj Resi. Siguran sam da su mogućnosti našega grada daleko veće od ove situacije u kojoj se sada nalazimo. Zajedničkim snagama moramo zadržati mlade u gradu, a to možemo samo tako da im omogućimo radna mjesta i grad dostojan za život. Jedan od glavnih ciljeva mi je povlačenje sredstava iz EU fondova jer do sada nažalost mnoge su prilike bile propuštene. Također, obećavam da ću uz gospođu Jadranku Golubić dati svoj maksimum u svim područjima naših života da nam svima zajedno Duga Resa bude grad u kojem svaki naš sugrađanin vidi budućnost. Ovim putem pozivam sve mlade da ne odustaju od vlastitih ciljeva, ali također da promišljaju zajedno sa mnom i aktivno se uključe u donošenje odluka koje će krojiti našu budućnost. Nakon pobjede na izborima dužnost zamjenika gradonačelnice obnašat ću volonterski i time omogućiti da sav prihod namijenjen za moju plaću usmjeri za prioritetne potrebe naših sugrađana, poručio je Vlašić.

Predsjednica dugoreškog HDZ-a i kandidatkinja za gradonačelnicu Duge Rese, Jadranka Golubić također je zahvalila svim članovima dugoreškog HDZ-a, predsjednici ŽO HDZ-a Nadi Murganić, županici i kandidatkinji za županicu Martini Furdek Hajdin što su prepoznali njezin rad i podržali njezinu kandidaturu za gradonačelnicu Duge Rese.

Golubić od rođenja živi u Dugoj Resi, supruga je i majka jedne kćeri. U politiku se aktivno uključila 2013. godine, bila je gradska vijećnica, a 2017. godine bila je na listi za Županijsku skupštinu u kojoj obnaša dužnost potpredsjednice.

Tijekom svih tih godina aktivnog bavljenja politikom najvažnija mi je bila komunikacija s našim sugrađankama i sugrađanima, a posebno s mladima. Ono što se kroz te razgovore globalno isticalo je stagnacija grada unatrag dva desetljeća, te mnoge propuštene prilike za razvoj i neizvjesna budućnost. Dvadeset godina je razdoblje u kojem su mnogi gradovi i općine učinili ogromne iskorake u razvoju gospodarstva, turizma i ostalih područja važnih za svaki grad i svakog čovjeka, no u ovom trenutku nemamo vremena za plakanje za onim što smo izgubili, već je vrijeme da se odgovorno uhvatimo posla. Misao vodilja kroz cijeli moj profesionalni život uvijek mi je bila „radom do cilja“. Spremna sam sa svojim timom preuzeti odgovornost da ovaj grad bude mjesto u kojem mladi imaju potrebne životne preduvjete i žele ostati i osnovati svoje obitelji, gdje postoje svi preduvjeti za razvoj sporta, gdje poduzetnici i investitori žele investirati, gdje turisti ciljano biraju razlog dolaska i boravka, gdje se svaki naš čovjek osjeća jednako prihvaćen i uvažavan, bez obzira živi li u centru ili u ruralnom području. Da bi to zaista i bilo tako, potrebno je ravnomjerno ulagati u sva područja, u svaki dio grada, u svaki mjesni odbor prema prioritetima. U ovu izbornu utrku nismo krenuli nespremni, naprotiv pripremali smo se vrlo ozbiljno i odgovorno i znam da ćemo uspjeti.

Okosnica programa su dugoročni planovi koji će podrazumijevati kontinuirani rad tijekom cijelog mandata, a ne kozmetičke zahvate dva mjeseca pred izbore. Koliko su nam važni naši mladi govori činjenica da smo jednom mladom čovjeku ukazali povjerenje da bude kandidat za moga zamjenika. Josip je vrlo odgovorna osoba, želi raditi, želi stjecati nova iskustva i znam da je pravi izbor.

Nismo isključivi, otvoreni smo za svaku dobru i kvalitetnu ideju, za svakog čovjeka bez obzira na stranačke boje i druge različitosti, jer samo zajedništvom možemo ostvariti rezultate za sve nas i pokoljenja koja dolaze jer to je naš grad, poručila je Golubić, istaknuvši kako će uskoro predstaviti detaljan predizborni program.

Foto: (M. Stojaković)