HDZ-ova Jadranka Golubić predstavila program za nadolazeće izbore

VIŠE IZ RUBRIKE

  Kandidatkinja HDZ-a za gradonačelnicu Duge Rese Jadranka Golubić predstavila je svoj program za nadolazeće izbore.

  Kao strateške projekte i prioritete navela je stavljanje u funkciju poslovnih zona Šeketino brod I,II, izmještanje DC6 od čvora Novigrad do Lišnice, izgradnju i opremanje trodjelne sportske dvorane uz OŠ Ivan Goran Kovačić, proširenje kapaciteta i djelatnosti Specijalne bolnice za produženo liječenje Duga Resa, nogometni stadion, sportsko-rekreacijsko-edukacijski centar i centar za mlade, Aglomeraciju Karlovac-Duga resa, razvoj poduzetničkog inkubatora, obnovu 23 zgrade sa statusom kulturnog dobra. U planu je rekonstrukcija i dogradnja Dječjeg vrtića-objekt Maslačak, digitalizacija i energetska obnova Gradske uprave i gradskih tvrtki, povećanje udjela korištenja obnovljivih izvora energije, učinkovito upravljanje otpadom, zaštita rijeke Mrežnice, uređenje gradske tržnice.

  -Svjesni smo da nam na srednjem i malom gospodarstvu leži sve. Zato smo tu da pružimo podršku gospodarstvenicima i poljoprivrednicima kod apliciranja na EU fondove, da pružimo potpore u poljoprivredi i ruralnom razvoju za unapređenje proizvodnje.  Moramo poticati razvoj svih oblika turizma, očuvanje kulturne baštine, bolju promocija destinacije te uređenje šetnice uz rijeku, kazala je Golubić.

  U društveno-socijalnom dijelu programa dugoreški HDZ planira smanjenje cijene vrtića, povećanje broja stipendija, uređenje sadržaja i programa u Amfiteatru, brigu za umirovljenike, ranjive skupine i hrvatske branitelje, sufinanciranje aktivnosti udruga i programa u kulturi.

  Podršku kandidatkinji pružila je predsjednica županijskog HDZ-a i saborska zastupnica Nada Murganić.

  -Program je detaljan, obuhvaća razvoj Duge Rese, usmjeren je na gospodarski razvoj infrastruktrure, briga se pokazuje za društvenu nadogradnju, socijalnu, zdravstvenu i školsku skrb. Svaki lokalni izbori usmjereni su na prepoznavanje kandidata koji će na najbolji način provesti program s ciljem poboljšanja kvalitete života građana. Na ovom području su se osigurali značajni projekti jedino ako su bili uz podršku županijske razine te financirani s nacionalne razine, Vlade Andreja Plenkovića, kazala je Murganić i pozvala građane da izađe na izbore i pruže podršku Jadranki Golubić i Josipu Vlašiću.

  Zamjenica županice i kandidatkinja za istu funkciju u idućem mandatu Vesna Hajsan Dolinar istaknula je da je Duga Resa predugo spavala i da nije koristila programe koji su joj bili na raspolaganju.

  -Ovo je prvi puta da je netko na području Duge Rese predstavio konkretne mjere i programe. Podupirem sve što je Jadranka rekla. Ako želite boljitak, morate odabrati Jadranku koja je puno volonterskog rada uložila u projekte na podrucču grada, zaključila je Hajsan Dolinar.