Prvi Karlovački

HDZ diljem županije zapalio svijeće povodom 21. godišnjice smrti dr. Franje Tuđmana

Autor: Branko Obradović

10.12.2020

Politika

U povodu 21. obljetnice smrti prvog hrvatskog predsjednika dr. Franje Tuđmana danas su u Slunju, Ogulinu, Plaškom i Generalskom Stolu upaljene svijeće

U povodu 21. obljetnice smrti prvog hrvatskog predsjednika dr. Franje Tuđmana danas su u Slunju, Ogulinu, Plaškom i Generalskom Stolu upaljene svijeće. Pred spomenikom branitelja u Slunju svijeće je zapalio zamjenik predsjednice ŽO HDZ-a Karlovačke županije i predsjednik GO HDZ-a grada Slunja Jure Katić sa članovima.

-Ovo je prilika da se sjetimo njegovog velikog djela, jer su djela dr. Franje Tuđmana i hrvatskih branitelja zalog za budućnost, kazao je Katić.

Svijeće su kod spomenika dr. Franje Tuđmana u Ogulinu zapalili zamjenik predsjednice ŽO HDZ-a Karlovačke županije i predsjednik GO HDZ-a grada Ogulina Tomislav Lipošćak zajedno sa članovima.

-Dr. Franjo Tuđman udario je temelje hrvatskoj državnosti i bio je putokaz nama da ostvarimo ideje i želje koje je on zacrtao, istaknuo je Tomislav Lipošćak.

-S ponosom i pijetetom sjećamo se danas i uvijek ćemo se sjećati svega što je prvi hrvatski predsjednik dr.Franjo Tuđman učinio za hrvatsku slobodu i hrvatski narod, istaknuo je zamjenik predsjednice ŽO HDZ-a Karlovačke županije i predsjednik OO HDZ Generalski Stol Alen Halar.

Uz hrvatske branitelje te poginule i stradale u Domovinskom ratu, Franjo Tuđman svakako je najzaslužniji za stvaranje Republike Hrvatske, istaknuo je predsjednik Općinske organizacije HDZ-a općine Plaški Ivan Šego koji je zajedno s članovima zapalio svijeće kod spomenika prvog hrvatskog predsjednika u Plaškom.