Prvi Karlovački

Grom 13 frende, gotovo je…

Autor: Branko Obradović

21.06.2022

Karlovac

U Gradskom kazalištu Zorin dom održana promocija knjige Alenka Ribića Ribe

U Gradskom kazalištu Zorin dom danas je održana promocija knjige “Grom 13 frende, gotovo je”, autora Alenka Ribića Ribe. U gotovo punoj dvorani promociji je prisustvovao veliki broj uzvanika, između ostalih, državni tajnik Ministarstva hrvatskih branitelja Špiro Janović, saborske zastupnice Maja Grba-Bujević i Marija Jelkovac, gradonačelnik Vukovara i saborski zastupnik Ivan Penava, saborski zastupnik Željko Sačić i zapovjednik Specijalne jedinice MUP-a Zdravko Janić i predsjednik Županijske skupštine Karlovačke županije Vlado Jelkovac. Uvodno su govorili u ime Grada Karlovca predsjednik Gradskog vijeća Marin Svetić i monsinjor Ferdinand Vražić. Knjigu su predstavili, ispred izdavača Večernjeg lista, pomoćnik glavnog urednika Žarko Ivković i urednik Goran Gerovac te autor Alenko Ribić Riba. Knjiga “Grom 13 frende, gotovo je” objavljena je prije dvije godine, a prva promocija trebala je biti u Zagrebu, no zbog pandemije je odgođena, pa je prva promocija bila danas u Karlovcu.

-Teško je govoriti, nakon trideset godina koje sam proveo u MUP-u, naprasno mi je rečeno da više nisam dio tima, povukao sam se i počela moja agonija i moje nezadovoljstvo. Nazvao sam Gorana Gerovca i rekao da želim napisati knjigu. Nakon dva dana mi je javio da će Večernji list štampati knjigu. Došao sam na prvi dogovor, već s papirima, to ih je oduševilo, dobio sam smjernice i počeo sam pisati. Dan i noć sam pisao, znao sam izaći na šetnju uz Koranu i zapisivati što bi mi u šetnji palo na pamet. Za dva i pol mjeseca knjiga je bila gotova, kazao je Alenko Ribić.

Na promociji knjige nastupila je klapa Carolo, moderator je bio Damir Valent, a predstavljanje knjige uveličala je Karlovačka građanska garda.