Otvorena izložba „14. Foto izlet Rakovica 2023.“ u galeriji Studentskog centra

Grand Prix priznanje dodijeljeno karlovačkom fotografu Denisu Stošiću

VIŠE IZ RUBRIKE

Šumarsko društvo

Ukupno je na foto natječaj prijavljeno preko 130 fotografija 32 autora iz Zagreba, Zaprešića, Siska i Karlovca

U galeriji Studentskog centra Karlovac 12. listopada 2023. otvorena je izložba „14. Foto izlet Rakovica 2023.“ u organizaciji Hrvatskog šumarskog društva ogranka Karlovac.

Izložbu je uvodnim obraćanjem okupljenim autorima, predstavnicima suorganizatora i gostima ljubiteljima fotografije i prirode, otvorila predsjednica Hrvatskog šumarskog društva ogranka Karlovac Dorica Matešić.

Uručene su zahvalnice suorganizatorima i sudionicima te priznanja autorima najboljih fotografija.

Ocjenjivački odbor u sastavu Igor Čepurkovski, Vlado Butina i Višnja Šamec dodijelio je Grand Prix priznanje karlovačkom fotografu Denisu Stošiću te izabrao po tri najbolje fotografije u svakoj kategoriji i fotografije u užem izboru. Ukupno je na foto natječaj prijavljeno preko 130 fotografija 32 autora iz Zagreba, Zaprešića, Siska i Karlovca.

Izložene su fotografije snimljene sunčanog i snježnog dana ove veljače, kada je 50-ak sudionika iskoristilo priliku za izlet i učenje o prirodi i povijesti predjela Plitvičkih dolina pod stručnim vodstvom članova HŠD-a ogranka Karlovac, Šumarije Rakovica, predstavnika općine Rakovica i NP Plitvička jezera.

Za istaknuti je kako većina autora fotografija nisu po profesiji šumari već su to zaljubljenici u prirodu za koje HŠD ogranak Karlovac od 2008. godine organizira foto izlete predjelima Karlovačke županije kao promociju prirodnih ljepota i poticaj građanima na cjelogodišnji i što kvalitetniji boravak u prirodi.

Razgledanjem izloženih fotografija zasigurno će svi posjetitelji dobiti nove poglede na krajeve koje su do sada možda manje poznavali te nagnati mnoge da se i sami upute u Rakovicu gdje će pronaći zadivljujuće prirodne predjele i kulturno-povijesne znamenitosti Plitvičkih dolina.

Postav izložbe dodatno je obogaćen postavom fotografija sa samostalne izložbe naslova „Šuma okom jednog šumara“ autora Olivera Vlainića.

Izložba „14. foto izleta Rakovica 2023.“ može se pogledati svaki radni dan od 8 do 14 sati do 10. studenog  2023. u prostorima Studentskog centra na adresi Frana Krste Frankopana 5, a katalog izložbe je dostupan online na:  https://www.sumari.hr/biblio/pdf/14750.pdf