U akcijama je planirano prikupiti oko 400 doza, odnosno 160 litara krvi

Gradsko društvo Crvenog križa Karlovac idući tjedan organizira pet redovnih akcija dobrovoljnog darivanja krvi

VIŠE IZ RUBRIKE

    Gradsko društvo Crvenog križa Karlovac sa Hrvatskim zavodom za transfuzijsku medicinu Zagreb u siječnju organizira pet redovnih akcija dobrovoljnog darivanja krvi, a sve će biti održane idući tjedan.

    Prva akcija provest će se u srijedu 22. siječnja u PU karlovačkoj, Vlatka Mačeka 13, od 8 do 11 sati. Istog dana, u prostoru Gradskog društva Crvenog križa Karlovac, Smičiklasova 25 održat će se druga akcija, u razdoblju od 12 do 16 sati. Sljedeća akcija bit će održana u vojarni Kamensko 23. siječnja od 9 do 12 sati, a istog dana bit će održana četvrta akcija u prostoru GD Crvenog Križa Karlovac od 13 do 17 sati. Posljednje akcija u siječnju provest će se također u prostoru GD Crvenog križa Karlovac i to 24. siječnja u trajanju od 9 do 15 sati.

    -U svima akcijama koje će se provoditi ovaj mjesec, planiramo prikupiti oko 400 doza krvi, što iznosi 160 litara. Unaprijed se zahvaljujemo svim darivateljima koji će se odazvati na najavljene akcije, poručila je Renata Bogović iz Gradskog društva Crvenog križa Karlovac.

    Osvrnuvši se na prošlogodišnje akcije dobrovoljnog darivanja krvi, rekla je kako je krv dalo 3.652 darivatelja. Od tog broja, njih 198 darovalo je krv prvi put. Ove godine pak, kako je najavila, imaju u planu prikupiti 4.100 doza krvi.  (sl)