Gradski Stožer CZ: Očekuje se pripremno stanje za Kupu, od jučer podijeljeno 4.000 vreća s pijeskom

VIŠE IZ RUBRIKE

  S obzirom na procjene Državnog hidrometeorološkog zavoda i Hrvatskih voda vezano za porast vodostaja rijeka na području grada Karlovca, održana je sjednica Stožera Civilne zaštite grada Karlovca. U priopćenju gradski je Stožer izvijestio slijedeće:

  -U kontinuiranom kontaktu smo s predstavnicima mjesnih odbora i gradskih četvrti, odnosno povjerenicima civilne zaštite, na područjima ugroženim od poplava.
  Od prekjučer je u tijeku punjenje i distribucija vreća s pijeskom i folija. Tijekom jučerašnjeg dana i danas, na području naselja Brodarci, Borlin, Gradac, Vodostaj, Donje Mekušje, Husje, Kobilić i Koritinja, distribuirano je 4.000 vreća, a aktivnosti punjenja nastavljaju se i dalje.
  Prognoza glavnog centra Hrvatskih voda je da će najveći val Kupe u Karlovcu biti u noćnim satima, s 29. na 30. rujna 2022., a moguće je očekivati redovne mjere od poplave što znači da nećemo izaći iz pripremnog stanja. 
  U nastavku ističu da je kolegij stožera u kontinuiranom zasjedanju te da će najnovije informacije dostaviti u popodnevnim satima.
  Stožer Civilne zaštite Grada Karlovca naložio je tvrtkama u čijoj nadležnosti su radovi na području grada Karlovca, zajedno s izvođačima radova, da kontinuirano uređuju prometnice i vode brigu o gradilištima.
  Operativne snage Civilne zaštite na čelu s vatrogascima te zaposlenicima gradskih tvrtki na terenu su i u pripravnosti.
  Za sve informacije građani se mogu javiti Stožeru Civilne zaštite Grada Karlovca; email: stozer.cz@karlovac.hr i mob.: 099 5284 728.