Udruga za zaštitu potrošača Grada Karlovca "Korana" traži da se hitno sazove sjednica Vijeća za zaštitu potrošača javnih usluga za grad Karlovac

Gradska toplana Karlovac izgubila još jedan sudski spor

VIŠE IZ RUBRIKE

    Predsjednica Udruge za zaštitu potrošača Grada Karlovca "Korana" Marina Novaković Matanić uputila je pismo u kojem traži da se hitno sazove sjednica Vijeća za zaštitu potrošača javnih usluga za grad Karlovac. Pismo je upućeno gradonačelniku Damiru Mandiću i predsjednici Vijeća za zaštitu potrošača javnih usluga za grad Karlovac zamjenici gradonačelnika Andreji Navijalić.

    -Kao članica Vijeća za zaštitu potrošača javnih usluga za grad Karlovac, a ujedno i kao predsjednica Udruge za zaštitu potrošača Grada Karlovca ovim putem tražim da sazovete izvanrednu sjednicu Vijeća. Tražim da se sjednica sazove, jer je Gradska toplana izgubila još  jedan sudski spor. Presuda je od 20. prosinca 2019. godine, a građanin ju je dobio 7. siječnja 2020. godine. Županijski sud u Splitu odbio je tužbu Gradske toplane d.o.o. Karlovac, koju je pokrenula protiv građanina grada Karlovca koji se izdvojio iz toplinskog sustava za koji je nadležna Gradska toplana Karlovac. Na sjednici ćemo tražiti da sve sudske presude koje ova gradska tvrtka izgubi ne može plaćati od sredstava koja joj uplaćuju građani za usluge koje bi im trebali pružati. Gradska tvrtka pokreće na svoju ruku sudske tužbe, pa ćemo zahtijevati da nađu druge izvore financiranja za izgubljene sporove, a ne da to snose sami građani, navela je u pismu Marina Novaković Matanić. (b.o.)