Gradska četvrt Novi Centar daruje osobe u potrebi

VIŠE IZ RUBRIKE

  Gradska četvrt Novi Centar među brojnim aktivnostima uključila se i u akciju darivanja osnovnih prehrambenih namirnica osobama u potrebi u ovo predblagdansko vrijeme.

  -Važna stvar koja nas veseli ovih dana je da dijelimo poklone ljudima u potrebi u Novom Centru, istaknuo je Josip Žunić, predsjednik te gradske četvrti zahvaljujući tvrtki Gavranović koja je donirala 15 velikih paketa.

  Podsjetio je i kako su nedavno obilježili Dan sjećanja na žrtve Vukovara, Škabrnje i na sve one koji su položili život na oltar domovine Hrvatske te govoreći o ostalim aktivnostima dodao:

  -Izradili smo niz murala, završili ih osam, i posljednji koji je načinjen je onaj našeg poznatog slikara Vjekoslava Karasa, vjerojatno našeg najvećeg slikara u Hrvata 19. stoljeća, naglasio je Žunić.

  Rekao je i kako još iduće godine predstoji izrada murala Rimljanke s lutnjom.

  Kazao je i kako su ove godine na tri lokacije, u Držićevoj, Smičiklasovoj ulici i uz Galeriju Vjekoslav Karas okitili tri božićna stabla.

  Na akciju darivanja osvrnuo se i predstavnik četvrti, Pavao Umnik.

  -Ljudi u potrebi ima nažalost puno u našoj četvrti i nismo u mogućnosti svima pomoći. Međutim, ja i predsjednik četvrti dr. Žunić obišli smo nekoliko trgovačkih centara u našoj četvrti, ali jedino nam je Gavranović donirao poprilično paketa koji će biti dostupni svima onima koji su stvarno u potrebi, poručio je između ostalog Pavao Umnik.