Prvi Karlovački

Gradonačelnik Damir Mandić uručio Medalju Grada Karlovca Petru Ćuriću

Autor: Branko Obradović

12.07.2020

Karlovac

Petar Ćurić organizator je Hrvatske flautističke akademije

Gradonačelnik Damir Mandić uručio je danas Medalju Grada Karlovca Petru Ćuriću organizatoru Hrvatske flautističke akademije koja se već sedmu godinu za redom održava u sklopu obilježavanja rođendana grada. Ove godine akademija je organizirana u partnerstvu sa Muzičkom akademijom Sveučilišta u Zagrebu, Zagrebačkom filharmonijom, dok je Ministarstvo kulture Republike Hrvatske sufinanciralo jedan od koncerata. To je prva međunarodna ljetna akademija za flautu u Hrvatskoj koja okuplja ponajbolje svjetske izvođače i pedagoge koji na jednom mjestu, u Karlovcu, podučavaju učenike i studente flaute iz čitavog svijeta, ali i njihove nastavnike i profesore. Posebnost ove manifestacije krije se u činjenici da u Europi dosad nije postojala ljetna škola za flautiste koja nudi polaznicima mogućnost usavršavanja u glazbenim pravcima i izvan klasične glazbe.

-U organizaciji manifestacije Zvjezdano ljeto nastojimo građanima ponuditi što raznovrsniji program kako bi naš grad postao prepoznatljiv i gostima iz drugih dijelova Hrvatske. Program Hrvatske flautističke akademije, vrhunski glazbenici, pedagozi i polaznici postavili su Karlovac na značajno mjesto na svjetskoj sceni klasične glazbe, istaknuo je gradonačelnik Damir Mandić.

Petar Ćurić je zahvalio gradonačelniku na iznimnom priznanju, te naglasio kako je to priznanje za cijeli tim ljudi koji već sedam godina radi na stvaranju ove svjetske manifestacije. Posebno je istaknuo dobru suradnju s ravnateljima Gradskog kazališta Zorin dom Srećkom Šestanom i Irenom Božičević, te ostalim djelatnicima karlovačkog kazališta.

-Ova Medalja je poticaj da radimo još bolje i građanima Karlovca ponudimo vrhunska glazbena ostvarenja. Karlovčani su pokazali iznimnu toplinu, susretljivost i gostoprimstvo, a na nama je da ubuduće još i snažnije pozicioniramo Karlovac na svjetskoj glazbenoj sceni, kazao je Petar Ćurić.