Gradonačelnik Mandić odgovorio Badovincu: U prostoru političke borbe razumijem svaku kritiku ili ogorčenost, ali ne prihvaćam insinuacije i neargumentirane izjave.

VIŠE IZ RUBRIKE

  Nikola Badovinac nije odustao u traženju odgovora. Nakon što je od direktora Zelenila Tomislava Vukelića dobio odgovor vezan za korištenje kombija navedene tvrtke na dan prvog kruga predsjedničkih izbora, 22. prosinca, nezadovoljan njime, danas je odgovor tražio od gradonačelnika Damira Mandića.

  Gradonačelniče, zar Vama nije nelogično da izborno povjerenstvo treba kombi s 8-9 sjedećih mjesta na dan izbora? Zašto službeno vozilo Grada Karlovca nije dovoljno za obilazak terena? Bilo je izbora i izbora kako su se na razne načine koristila vozila gradskih tvrtki na dan izbora (neka i u pretkampanji), a sve kako bi pomogli stranci na vlasti da ostvari što uspješniji izborni rezultat. Netko je, prema svim važećim zakonima, normama i pravilima RH, a u konačnici u skladu s našim Ustavom, slučajno primijetio anomaliju korištenja kombija gradske tvrtke na dan izbora te na neki način to sve slučajno i evidentirao. Poznavajući Vaš način razmišljanja, budete se ogradili i uputiti me na Gradsko izborno povjerenstvo da s njima rješavam svoja pitanja, ali ste za mene Vi prvi čovjek grada (neki kažu da niste) i smatram da bi trebali štititi interes grada i stanovnika bez obzira na političku pripadnost i dati mi odgovor; je li moralno na ovakav način „švrljati“ kombijem gradske tvrtke za vrijeme izbora? Nije li to malo prozirno i daje lošu sliku te nameće puno dodatnih pitanja? Pozvao bi i institucije da provedu istragu jer je netko poslao policiju osobi koja je slučajno primijetila anomaliju korištenja kombija gradske tvrtke. Policajac je želio ući na privatan posjed bez naloga, a došao je u jako kratkom vremenu nakon što su snimke i fotografije javno objavljene. Vraćamo li se u neko mračno doba zastrašivanja!? Molim hitnu istragu te da se o tome obavijesti javnost. Gradonačelniče morali bi se uključiti u traženje istrage kako bi zaštitili stanovnike grada Karlovca od ovakve vrste zastrašivanja! Smijete li Vi to?

  Također, poslao je izjavu Tomislava Vukelića u kojoj stoji: „Nažalost, moramo odgovarati i na ovakva provokativna pitanja, ali očito da navedeni nemaju prave informacije koje su mogli dobiti i direktno od nas da su zatražili.“ Uz to, požalio se Badovinac i na nečitanje inboxa Facebook stranice tvrtke Zelenilo.

  Uz svu vašu (mislim na stranku kojoj pripadate) angažiranost u gradu, zapošljavanja preko veze, dodjeljivanja poslova preko veza, kupovanja pojedinaca, višegodišnjeg manipuliranja životima u Karlovcu, stvaranja sustava ovisnosti o vama, vi ste izgubili prvi krug izbora u Karlovcu. Matematika su brojke i pokazuju čistu situaciju, Karlovac je „crven“! Višegodišnja strahovlada je uzdrmana i uživat ću u nedjelju kada opet izgubite na izborima! Vaša politika isključivosti dolazi na naplatu. Karlovac nije samo vaš već grad svih nas koji tu živimo, a vi ste to odavno zaboravili. Poručio bi nešto i gradskoj organizaciji SDP-a grada Karlovca koja ne postoji; Počnite postojati! Stanovnici grada Karlovca, ako na izborni dan primijetite vozila gradskih tvrtki, evidentirajte to u skladu s važećim zakonima RH te pošaljite nekome tko to može plasirati dalje.

  Gradonačenik Damir Mandić Badovincu je odgovorio na njegove upite te mu predložio da se ponovno politički aktivira, ukoliko je spreman vlastitu politiku i argumentirati.

  Kao što smo već i ranije odgovorili g. Badovincu jedino mjesto gdje može dobiti točan odgovor po pitanju korištenja kombija gradske tvrtke Zelenilo je Gradsko izborno povjerenstvo. Ovdje se ne radi ni o kakvoj zlouporabi za potrebe pojedine političke stranke već samo o organizaciji provođenja izbornog procesa za koje je odgovorno Gradsko izborno povjerenstvo. Kao gradonačelnik imam puno povjerenje da nadležno povjerenstvo vodi brigu o svim elementima poštenog i zakonitog provođenja cjelokupnog izbornog procesa. Građani grada Karlovca su na izborima 2017. svoje povjerenje dali Hrvatskoj demokratskoj zajednici i meni osobno kao gradonačelniku. U prostoru političke borbe razumijem svaku kritiku ili ogorčenost, ali ne prihvaćam insinuacije i neargumentirane izjave kojih je u dopisu g. Badovinca pregršt. Posebno naglašavam njegovo inzistiranje na crvenima i plavima. To samo pokazuje da g. Badovinac i na ovaj način pokušava ušićariti još koji glas na nedjeljnim izborima za svog kandidata. Demokratsko smo društvo i na to ima pravo, ali na ovakav način omalovažava sve građane grada Karlovca i stalnim prebrojavanjem i dijeljenjem po raznim osnovama njeguje politiku isključivosti i omalovažavanja. Hrvatska demokratska zajednica dosad je nebrojeno puta pokazala svoju organiziranost i snagu, što će uvjeren sam, pokazati i rezultati predsjedničkih izbora 5. siječnja 2020.

  Slobodan sam predložiti g. Badovincu da se opet politički aktivira, bilo kao nezavisan ili u nekoj stranci, ukoliko postoji stranka u kojoj bi mogao pronaći prostor za svoje ideje, i u demokratskom duhu sučeljavanja ideja i projekata u izbornom procesu zasluži povjerenje građana. Naravno, ukoliko je spreman vlastitu politiku argumentirati konkretnim projektima i prijedlozima, a ne stalnim omalovažavanjem i optuživanjem Hrvatske demokratske zajednice. Hrvatska demokratska zajednica i ja kao gradonačelnik HDZ-a uvijek smo spremni na argumentiranu raspravu na dobrobit svih Karlovčana.