Prvi Karlovački

Gradonačelnik Mandić o situaciji s koronom u školama i vrtićima: „Poštujmo mjere jer onda čuvamo ono što je najvažnije, a to je bolnički sustav“

Autor: Sunčica Laić

02.12.2020

Karlovac

Kako je izvijestio gradonačelnik Damir Mandić, prema podacima od jutros u našim osnovnim školama i vrtićima broj pozitivne djece je 11, a broj zaposlenih pozitivnih je 12. Što se tiče broja djece u samoizolaciji u školama i vrtićima, njih je 351, razrednih odjela u samoizolaciji je 13, a zaposlenika u samoizolaciji je 22-oje.

-Moram naglasiti da zaista uz iznimni napor i nastavnika i ravnatelja i odgajatelja i odgajateljica u našim školama i vrtićima mi još uvijek držimo  stanje pod kontrolom. Cijeli ovaj naš sustav je međuovisan, ovisimo jedni o drugima. Zaista bih pozvao sve, mislim prije svega na nas odrasle, nas roditelje da maksimalno poštujemo mjere jer na taj način ustvari činimo sve da sustav funkcionira. Ono što je bitno, štiteći škole i vrtiće, u biti pomažemo bolnici, pomažemo bolničkom osoblju. Mislim da je bitno da si osvijestimo upravo tu povezanost. Znači tamo gdje jesmo, bilo da se radilo o radnim mjestima ili obiteljima, da stvarno nastojimo u vremenu koje je ispred nas poštovati mjere jer onda čuvamo ustvari ono što je najvažnije a to je bolnički sustav i to je jednini ispravni način da pomognemo da on ne bude pretrpan, poručio je gradonačelnik Damir Mandić.