Rogoz je svoj posao radio najbolje što je mogao, krajnje korektno i profesionalno, a na nama je da nastavimo raditi dalje i još bolje, poručuje Mandić.

Gradonačelnik Mandić nakon ostavke Nikole Rogoza: "Vodovod i kanalizacija radi nesmetano i bez potresa"

VIŠE IZ RUBRIKE

  Kako smo već izvještavali, Nikola Rogoz dao je prije nekoliko dana neopozivu ostavku na dužnost direktora gradske tvrtke Vodovod i kanalizacija. Na toj dužnosti bio je nešto više od godinu dana.

  Gradonačelnik Damir Mandić rekao je kako ga je Rogoz o tome obavijestio prije nego što je podnio pisanu ostavku i kako su obavili razgovor.

  -Njegovi razlozi su i osobne i poslovne prirode, rekao je i da ima neku novu poslovnu priliku o kojoj ne znam, nismo o tome razgovarali. Sve u svemu sada slijedi zakonom predviđena procedura, postoji i otkazni rok kojega će direktor Rogoz odraditi. Nadzorni odbor će u tom zakonskom roku odraditi sve ono što je u njegovoj ovlasti, a to je izbor vršitelja dužnosti direktora, a nakon toga ide i procedura izbora novog direktora. Ono što je važno za sve građane u Karlovcu, sustav je stabilan. U Vodovodu i kanalizaciji bez obzira na ostavku, nesmetano obavljaju svoje poslove i tu nema nekih posebnih potresa ili stresove, naglašava Mandić.

  Na upit kako će se Rogozova ostavka odraziti na značajan projekt Karlovac II, Mandić je istaknuo:

  -Da, otvara se pitanje Aglomeracije Karlovac-Duga Resa. Ono što je važno imati na umu, tvrtka Vodovod i kanalizacija taj projekt vodi zajedno s Hrvatskim vodama i u tom kontekstu je stalna komunikacija, tako da ne očekujem ni tu neke velike probleme. Na koncu i ovaj tjedan imamo jedan sastanak na tu temu tako da sve su aktivnosti redovne, kaže prvi čovjek grada Karlovca.

  Napominje kako je taj projekt je toliko zahtjevan i da bez obzira tko bio direktor, očekuje da se svi u tvrtki tome posvete i još više potrude oko samog projekta, ali ne samo oko samog projekta, nego oko svih svakodnevnih djelatnosti Vodovoda i kanalizacije.

  Također, ističe i kako je samu tvrtku Vodovod i kanalizacija kao najveću tvrtku gradskog sustava zahtjevno voditi i tehnički i financijski, a novi direktor će morati moći odgovoriti ne sve te izazove i na tom tragu će, kako navodi Mandić i tražiti rješenje.

  Rogozu je pak zaželio sve najbolje i u osobnom i poslovnom budućem životu.

  -On je svoj posao radio najbolje što je mogao, krajnje korektno i profesionalno, a na nama je da nastavimo raditi dalje i još bolje, poručuje Mandić.