Prvi Karlovački

Karlovački HGSS ima novo vozilo, Grad Karlovac im pomogao dodatnim sredstvima za opremanje četiri quada

Autor: Renata Benković

14.01.2022

Karlovac

Grad Karlovac na godišnjoj razini financijski pomaže rad Stanice Karlovac s iznosom od 100.000 kuna, a početkom godine gradska uprava izdvojila je dodatna sredstva za kupnju četiri kompleta posebne opreme za vozača quada

Gradonačelnik Damir Mandić danas je obišao Hrvatsku gorsku službu spašavanja – Stanicu Karlovac, gdje je s predsjednikom Stanice Matijom Kranjčevićem i pročelnikom HGSS-a Josipom Granićem razgovarao o radu službe, aktivnostima te budućim potrebama.

Naime, Grad Karlovac na godišnjoj razini financijski pomaže rad Stanice Karlovac s iznosom od 100.000 kuna, a početkom godine  gradska uprava izdvojila je dodatna sredstva za kupnju četiri kompleta posebne opreme za vozača quada.

Radi se o novom vozilu za traganje i spašavanje u neurbanim uvjetima vrijednosti 100.000 kuna, nabavljenom iz projekta Sigurna HR.

Ovakvim vozilom Stanica dosad nije raspolagala, a vremena kojima svjedočimo, potresi, poplave, migracijske krize i drugo, ukazuju na sve veću složenost i važnost rada ove Službe. Sve su to razlozi zbog kojih će Grad Karlovac i dalje financijski i logistički pomagati.

Foto: FB Grad Karlovac