Priopćenje Gradske organizacije HDZ-a Duga Resa

Gradonačelniče, ne zamagljujte oči građanima i ne stavljajte probleme pod tepih!

VIŠE IZ RUBRIKE

  Koliko tema je gradonačelnik uspio otvoriti u svom priopćenju, samo kako bi skrenuo pažnju građana s gorućeg problema? Odlučno odbacujemo laži gradonačelnika. Gradski proračun nije razvojan, već je rastrošan, strateških projekata nema ili su tek u idejama i daleko od realizacije, što je već vrapcima na grani odavno jasno. Gradonačelnik bezobzirno laže kada kaže da gradski vijećnici HDZ-a ne podržavaju projekte. Zaboravlja li gradonačelnik amandmane HDZ-a na proračun kada je tražena preraspodjela sredstava za besplatne knjige za djecu i energetsku obnovu vrtića? Te iste nije podržao samo iz razloga što ih je predložio HDZ, a onda ih je nakon par mjeseci slavodobitno prikazao kao svoje.

  Ne čudi nas što gradonačelnik ne želi priznati da postoji problem s naplaćivanjem usluga Čistoće Duga Resa d.o.o. , ali pitamo ga kako može ignorirati jasno prezentiran primjer sugrađanke koja je proživjela vrijeđanje i zastrašivanje samo zato jer se usudila ukazati da problem postoji!?

  Neshvatljivo je da je zakazana 4. sjednica Vijeća za zaštitu potrošača javnih usluga za Grad Duga Resu dana 05.12.2019. misteriozno otkazana uz obrazloženje da je tako savjetovalo Ministarstvo?? Za istu sjednicu su članovima Vijeća dostavljeni materijali u kojima se  priznaje da poslovanje nije u skladu sa važećim propisima, niti se sa njima misle u skorije vrijeme uskladiti, niti imaju plan usklađivanja sa zakonskim odredbama, već samo plan naplate od građana i to naplaćivanjem javne usluge za koju ne mogu utvrditi u kojem je opsegu uopće izvršena. Naravno da je Ministarstvo, uvidjevši popuste, dalo preporuku da se sjednica odgodi. Pa zar nitko u Gradu i Čistoći ne prati Narodne Novine i rad Vlade?? Dakle, poslovanje nije usklađeno s važećim propisima RH, gradonačelnik je dobio sve naputke, pa se nadamo da će se kao legalista i izvršni dužnosnik lokalne jedinice hitno time pozabaviti.

  Zašto gradonačelnik proziva županijsku vijećnicu i predsjednicu Gradske organizacije HDZ-a da štiti interes privatnog pogrebnog poduzeća, kada jako dobro zna da je pogrebnu djelatnost unutar gradske tvrtke Čistoća pokrenuo ne razmišljajući o financijskoj isplativosti i opstanku iste, na što je također ukazivano i jasno obrazloženo na gradskom vijeću?

  Zašto nervoza svaki puta kada vijećnici HDZ-a postavljaju pitanje zašto se novac iz proračuna troši na pogrebnu opremu koja trune u neprimjerenim uvjetima? Naravno da odgovor na to pitanje nismo nikada dobili, no građani imaju pravo znati da je šteta počinjena i da će to gradonačelnik naplatiti preko njihovih džepova! Umjesto da se zabavlja članskim iskaznicama očekujemo da se ispriča građanima, a na postavljena pitanja bilo bi poželjno čuti konkretan odgovor!

  Gradonačelnika pozivamo da u ovo predblagdansko vrijeme ne zamagljuje oči i probleme ne stavlja pod tepih! Dugoreščani će sami prosuditi hoće li dva tjedna „besplatnog“ klizanja biti dovoljno da oproste gradonačelniku harač slijedećih 12 mjeseci.

  GO HDZ-a Duga Resa