Područni odjel Glazbene škole Karlovac u Slunju

Gradonačelnica Mirjana Puškarić posjetila male glazbenike u Područnom odjelu Glazbene škole Karlovac u Slunju

VIŠE IZ RUBRIKE

Glazba

Grad Slunj svake godine podupire kvalitetu rada malih glazbenika, osiguravajući, kroz financijske potpore, nabavku potrebnih glazbenih instrumenata

U povodu Međunarodnog dana obrazovanja, gradonačelnica Grada Slunja Mirjana Puškarić posjetila je Područni odjel Glazbene škole u Slunju.

Dugo priželjkivan Područni odjel Glazbene škole Karlovac, u Slunju otvorio je svoja vrata u rujnu 2022. godine. Od tada su vrijedni učenici nastupili na mnoštvu događaja u gradu Slunju, ali i održali već dva samostalna koncerta.

Područni odjel Glazbene škole u Slunju broji 35 učenika koji pohađaju nastavu u prostoru Osnovne škole Slunj, a Grad Slunj svake godine podupire kvalitetu rada malih glazbenika, osiguravajući, kroz financijske potpore, nabavku potrebnih glazbenih instrumenata.

Učenike su posjetile gradonačelnica Grada Slunja, Mirjana Puškarić, ravnateljica Glazbene škole Karlovac, Snježana Mrljak i ravnateljica Osnovne škole Slunj, Marina Capan.

Tijekom posjeta, najavljena su brojna nadolazeća događanja i projekti u kojima će učenici predstaviti svoj rad, pridonoseći kulturnom životu Grada Slunja. U planu su razni koncerti, gostovanja, te ljetna škola gitare. Učenici su zahvalili gradonačelnici i ravnateljicama na posjetu izvodeći nekoliko skladbi na različitim instrumentima.

Gradonačelnica je učenicima uručila simboličan poklon – kajdanku A4 formata, zajedno s porukom zahvalnosti i podrške. U poruci im je obećala da će Grad Slunj nastaviti s ponosom pratiti njihov napredak i biti uz njih na njihovom glazbenom putovanju.