Prvi Karlovački

Građanska inicijativa ProbudiKa o Ulici Luščić

Autor: Branko Obradović

13.07.2020

Mozaik

Priopćenje Građanske inicijative ProbudiKa

Dok slušamo i čitamo velike planove o obnovi i rekonstrukciji bivše vojarne na Luščiću (čestitke mladoj ekipi arhitekata i projektanata ) u stambeno poslovnu zonu ne možemo da se ne zapitamo „Dame i gospodo, jeste li sigurni da ste Vi to u stanju napraviti?“

U više navrata Građanska inicijativa ProbudiKa upućivala je na apele naših građana vezane uz uređenje ulice Luščić. Koliko god se ne bi htjeli ponavljati  primorani smo isključivo zbog sigurnosti naših građana, postaviti konkretno pitanje: Kada se misli i misli li se uopće krenuti u rekonstrukciju ulice Luščić i na taj način građanima grada Karlovca osigurati kvalitetniji i sigurniji  život?

Od nadležnih i odgovornih očekujemo jasne odgovore i otvorenu komunikaciju o svim planiranim radovima u ulici Luščić (ukoliko se o njima uopće promišlja). Ovdje se ne radi o skupljanju političkih bodova već o stvarnoj potrebi  građana koji svakodnevno prometuju ili pješače po ulici Luščić. U svojim prethodnim priopćenjima predlagali smo minimalne radove, koji bi barem privremeno doprinijeli prometnoj sigurnosti, te po nama, po život opasne ulice. Ne želimo se  miješati u struku, ali možemo ponovno komunicirati percepciju građana koja bi trebala predstavljati osnovno polazište svih budućih djelovanja Grada Karlovca. Ulica Luščić nije prihvatljivo osvijetljena, većinom nema nogostupa, nema dovoljno pješačkih prijelaza niti bilo kakve signalizacije pa možemo sa punim pravom zaključiti i ponovno poručiti gradskoj vlasti. Gospodo, ova ulica zaista je opasna za građane grada Karlovca!

Ponovno podsjećamo da se pravo na  lokalnu i područnu (regionalnu) sa­moupravu ostvaruje putem lokalnih i područnih (regionalnih) tijela koja su sastavljena od članova izabranih na slobodnim i tajnim izborima, na temelju neposrednog, jednakog i općeg biračkog prava.

Građani mogu i neposredno sudjelovati u upravljanju lokalnim poslovima putem zborova, referenduma i drugih oblika neposrednog odlučivanja u skladu sa zakonom i statutom, a mi pak s druge strane ispred GI ProbudiKa ne kršimo zakone ni statute, već civilizirano četvrti puta ukazujemo na problem sigurnosti naših građana, naše djece.

ACTA,NON VERBA

SRETAN TI ROĐENDAN GRADE NAŠ!

 

 

 

 

Za GI #ProbudiKa   Alen Kristović,Goran Turk i Livija Hrastovčak